duminică, mai 19, 2024

Turcia: Stenogramele care dovedesc faptele de corupție ale lui Erdogan

Principalul partid de opoziție din Turcia a prezentat dovezi care confirmă că apelurile telefonice ale președintele Recep Tayyip Erdogan cu membrii familiei legate de un scandal de corupție, sunt adevărate, informează ipa.news

Celal Kilic, avocatul președintelui Partidului Poporului Republican (CHP), Kemal Kilicdaroglu s-a adresat, luni, reporterilor, în afara unui tribunal din Istanbul.

„Am demonstrat, astăzi, că înregistrările telefonice ale lui Erdogan nu erau montate, ci adevărate”, a afirmat Kilic.

Mai mult, avocatul a prezentat un raport de expertiză cu privire la înregistrările audio în timpul audierii în chestiunea unui dosar depus de Erdogan împotriva lui Kilicdaroglu, pe motiv că înregistrările ar fi fost  „fabricate” adică contrafăcute.

Erdogan a acuzat simpatizanții lui Gulen că ar fi  piratat conversațiile de stat criptate pentru a „monta” conversațiile telefonice. Președintele a dat vina pe membrii mișcării care s-au infiltrat în pozițiile importante  din stat, inclusiv în sistemul judiciar și în forțele de securitate, încercând să răstoarne guvernul.

Ce s-a întâmplat?

Poliția turcă a arestat 26 de persoane, inclusiv fiii a trei miniștri ai Cabinetului pe 17 decembrie 2013, sub acuzații de corupție, luare de mită și acțiuni de licitare.

Înregistrările dintre Erdogan și fiul său Bilal ar fi dezvăluit o discuție între cei doi în dimineața  operațiunilor menite să demaște actele de  corupție,convorbire purtată pe subiectul ” despre cum se pot reduce fondurile la „zero”, distribuindu-le între mai mulți oameni de afaceri pro-Erdogan.”

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.