miercuri, martie 22, 2023

Tragedie în Cappadocia: 2 morți și 3 răniți după un accident cu balonul cu aer cald

2 turiști și-au pierdut viața, în timp alți 3 au fost răniți, după ce un balon cu aer cald a aterizat brusc, miercuri dimineață, în Cappadocia, conform Sabah.com

Potrivit declaraţiei primăriei Nevşehir, un balon cu aer cald a aterizat brusc din cauza creșterii neașteptate a vântului.

„Balonul cu aer cald cu numărul de înmatriculare TC-BBR aparținând unei companii private, care a decolat de la Zelve Ruins din districtul Avanos din provincia noastră, la ora 07:25 în această dimineață, a aterizat brusc la ora 08:50 în Killik, regiunea orașului Kavak din centrul provinciei din cauza creșterii neașteptate a vântului.După accident, toate echipele noastre au fost trimise la fața locului”, susține oficialul.

Victimele sunt tratatele la diferite spitale din provincie. Starea uneia dintre turiste,  Josefa Gil Franco rămâne gravă. Medicul șef al spitalului, Osman Özsoy, a făcut o declarație despre starea femeii.

 „A venit cu traumatisme multiple. Există fracturi în diferite părți ale corpului său. Sunt fracturi la picior, braț și coaste, precum și leziuni pulmonare si hepatice.In momentul de fata este o sangerare interna legata de ficat.Deocamdata interventia chirurgicala generala este urgenta.”, explică specialistul.

În privința accidentului a fost deschisă o anchetă judiciară și administrativă.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.