duminică, iulie 14, 2024

Tragedie în Cappadocia: 2 morți și 3 răniți după un accident cu balonul cu aer cald

2 turiști și-au pierdut viața, în timp alți 3 au fost răniți, după ce un balon cu aer cald a aterizat brusc, miercuri dimineață, în Cappadocia, conform Sabah.com

Potrivit declaraţiei primăriei Nevşehir, un balon cu aer cald a aterizat brusc din cauza creșterii neașteptate a vântului.

„Balonul cu aer cald cu numărul de înmatriculare TC-BBR aparținând unei companii private, care a decolat de la Zelve Ruins din districtul Avanos din provincia noastră, la ora 07:25 în această dimineață, a aterizat brusc la ora 08:50 în Killik, regiunea orașului Kavak din centrul provinciei din cauza creșterii neașteptate a vântului.După accident, toate echipele noastre au fost trimise la fața locului”, susține oficialul.

Victimele sunt tratatele la diferite spitale din provincie. Starea uneia dintre turiste,  Josefa Gil Franco rămâne gravă. Medicul șef al spitalului, Osman Özsoy, a făcut o declarație despre starea femeii.

 „A venit cu traumatisme multiple. Există fracturi în diferite părți ale corpului său. Sunt fracturi la picior, braț și coaste, precum și leziuni pulmonare si hepatice.In momentul de fata este o sangerare interna legata de ficat.Deocamdata interventia chirurgicala generala este urgenta.”, explică specialistul.

În privința accidentului a fost deschisă o anchetă judiciară și administrativă.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

Turcia: 5 jucători ai naționalei valoarea pe piață 155 de milioane de euro. Iată cine este cel mai scump jucător turc!

Presa turcească a estimat că valoarea totală a 5 fotbalişti din echipa națională a Turciei ajunge la 155 de milioane de euro.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.