vineri, februarie 23, 2024

Tragedie în Cappadocia: 2 morți și 3 răniți după un accident cu balonul cu aer cald

2 turiști și-au pierdut viața, în timp alți 3 au fost răniți, după ce un balon cu aer cald a aterizat brusc, miercuri dimineață, în Cappadocia, conform Sabah.com

Potrivit declaraţiei primăriei Nevşehir, un balon cu aer cald a aterizat brusc din cauza creșterii neașteptate a vântului.

„Balonul cu aer cald cu numărul de înmatriculare TC-BBR aparținând unei companii private, care a decolat de la Zelve Ruins din districtul Avanos din provincia noastră, la ora 07:25 în această dimineață, a aterizat brusc la ora 08:50 în Killik, regiunea orașului Kavak din centrul provinciei din cauza creșterii neașteptate a vântului.După accident, toate echipele noastre au fost trimise la fața locului”, susține oficialul.

Victimele sunt tratatele la diferite spitale din provincie. Starea uneia dintre turiste,  Josefa Gil Franco rămâne gravă. Medicul șef al spitalului, Osman Özsoy, a făcut o declarație despre starea femeii.

 „A venit cu traumatisme multiple. Există fracturi în diferite părți ale corpului său. Sunt fracturi la picior, braț și coaste, precum și leziuni pulmonare si hepatice.In momentul de fata este o sangerare interna legata de ficat.Deocamdata interventia chirurgicala generala este urgenta.”, explică specialistul.

În privința accidentului a fost deschisă o anchetă judiciară și administrativă.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.