vineri, martie 24, 2023

Lovitură pentru Asociația Medicală Turcă: Erdogan a vrea schimbarea numelui instituției și înlăturarea oamenilor din funcțiilor de conducere

Președintele turc și-a propus să schimbe numele și să înlăture oamenii din funcțiile de conducere a Asociației Medicale Turce, conform presei turcești.

Procuratura din Ankara a pregătit un proces pentru demiterea președintelui Asociației Medicale din Turcia, Şebnem Korur Fincancı și a membrilor Consiliului Central.

După ce Fincancı a fost plasată în arest, s-a solicitat desființarea și a membrilor Președinției Consiliului Central.

Erdogan vrea o nouă strictă în organizație

Președintele turc, Recep Erdoğan a făcut, luni, declarații în cadrul unei conferințe de presă, în legătură cu planurile pe care la are pentru Asociația Medicală din Turcia. 

„În plus, ne vom desfășura activitatea asupra acestui nume și, dacă este necesar, ne vom asigura că acest nume este schimbat prin reglementări legale. Cred că faptul că o astfel de persoană care își umilește țara și armata vorbind limba unei organizații teroriste se află în fruntea unei instituții, deranjează fiecare membru al națiunii noastre. I-am instruit miniștri să accelereze lucrările legislative privind trecerea la o nouă structură în organizațiile profesionale, în special în Asociația Medicilor.”, susține Erodogan.

Ce s-a întâmplat?

Șefa Asociației Medicale Turce (TTB), Şebnem Korur Fincancı, a fost reținută în urma declarațiilor utilizarea armelor chimice de către Forțele Armate Turce (TSK) asupra militanților kurzi.

Asociația Medicală din Turcia este critică asupra conducerii statului, condamnând ferm performanțele guvernului în domeniul sănătății.

Guvernul turc a respins cu fermitate săptămâna trecută faptul că TAF a folosit arme chimice în operațiunile lor împotriva PKK, după ce militantul PKK-link a publicat videoclipuri care arată armele folosite de armată împotriva PKK în nordul Irakului.

Separat, International Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW), care reprezintă mii de medici și campanii de prevenire a violenței armate, a declarat că a găsit dovezi indirecte ale posibilelor încălcări în timpul unei misiuni din septembrie în nordul Irakului.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Turcia: 140.000 de dolari amendă pentru WhatsApp și Meta pentru că nu a numit o persoană de contact locală

Autoritatea Turcia pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (KVKK) a impus o amendă de 2.650.000 de lire (aproximativ 140.000 dolari) pe WhatsApp și Meta pentru că nu s-a înregistrat la Sistemul de Informații al Registrului Operatorilor de Date (VERBIS), conform presei turce.