marți, aprilie 16, 2024

Lovitură pentru Asociația Medicală Turcă: Erdogan a vrea schimbarea numelui instituției și înlăturarea oamenilor din funcțiilor de conducere

Președintele turc și-a propus să schimbe numele și să înlăture oamenii din funcțiile de conducere a Asociației Medicale Turce, conform presei turcești.

Procuratura din Ankara a pregătit un proces pentru demiterea președintelui Asociației Medicale din Turcia, Şebnem Korur Fincancı și a membrilor Consiliului Central.

După ce Fincancı a fost plasată în arest, s-a solicitat desființarea și a membrilor Președinției Consiliului Central.

Erdogan vrea o nouă strictă în organizație

Președintele turc, Recep Erdoğan a făcut, luni, declarații în cadrul unei conferințe de presă, în legătură cu planurile pe care la are pentru Asociația Medicală din Turcia. 

„În plus, ne vom desfășura activitatea asupra acestui nume și, dacă este necesar, ne vom asigura că acest nume este schimbat prin reglementări legale. Cred că faptul că o astfel de persoană care își umilește țara și armata vorbind limba unei organizații teroriste se află în fruntea unei instituții, deranjează fiecare membru al națiunii noastre. I-am instruit miniștri să accelereze lucrările legislative privind trecerea la o nouă structură în organizațiile profesionale, în special în Asociația Medicilor.”, susține Erodogan.

Ce s-a întâmplat?

Șefa Asociației Medicale Turce (TTB), Şebnem Korur Fincancı, a fost reținută în urma declarațiilor utilizarea armelor chimice de către Forțele Armate Turce (TSK) asupra militanților kurzi.

Asociația Medicală din Turcia este critică asupra conducerii statului, condamnând ferm performanțele guvernului în domeniul sănătății.

Guvernul turc a respins cu fermitate săptămâna trecută faptul că TAF a folosit arme chimice în operațiunile lor împotriva PKK, după ce militantul PKK-link a publicat videoclipuri care arată armele folosite de armată împotriva PKK în nordul Irakului.

Separat, International Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW), care reprezintă mii de medici și campanii de prevenire a violenței armate, a declarat că a găsit dovezi indirecte ale posibilelor încălcări în timpul unei misiuni din septembrie în nordul Irakului.

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești