duminică, iulie 14, 2024

Lovitură pentru Asociația Medicală Turcă: Erdogan a vrea schimbarea numelui instituției și înlăturarea oamenilor din funcțiilor de conducere

Președintele turc și-a propus să schimbe numele și să înlăture oamenii din funcțiile de conducere a Asociației Medicale Turce, conform presei turcești.

Procuratura din Ankara a pregătit un proces pentru demiterea președintelui Asociației Medicale din Turcia, Şebnem Korur Fincancı și a membrilor Consiliului Central.

După ce Fincancı a fost plasată în arest, s-a solicitat desființarea și a membrilor Președinției Consiliului Central.

Erdogan vrea o nouă strictă în organizație

Președintele turc, Recep Erdoğan a făcut, luni, declarații în cadrul unei conferințe de presă, în legătură cu planurile pe care la are pentru Asociația Medicală din Turcia. 

„În plus, ne vom desfășura activitatea asupra acestui nume și, dacă este necesar, ne vom asigura că acest nume este schimbat prin reglementări legale. Cred că faptul că o astfel de persoană care își umilește țara și armata vorbind limba unei organizații teroriste se află în fruntea unei instituții, deranjează fiecare membru al națiunii noastre. I-am instruit miniștri să accelereze lucrările legislative privind trecerea la o nouă structură în organizațiile profesionale, în special în Asociația Medicilor.”, susține Erodogan.

Ce s-a întâmplat?

Șefa Asociației Medicale Turce (TTB), Şebnem Korur Fincancı, a fost reținută în urma declarațiilor utilizarea armelor chimice de către Forțele Armate Turce (TSK) asupra militanților kurzi.

Asociația Medicală din Turcia este critică asupra conducerii statului, condamnând ferm performanțele guvernului în domeniul sănătății.

Guvernul turc a respins cu fermitate săptămâna trecută faptul că TAF a folosit arme chimice în operațiunile lor împotriva PKK, după ce militantul PKK-link a publicat videoclipuri care arată armele folosite de armată împotriva PKK în nordul Irakului.

Separat, International Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW), care reprezintă mii de medici și campanii de prevenire a violenței armate, a declarat că a găsit dovezi indirecte ale posibilelor încălcări în timpul unei misiuni din septembrie în nordul Irakului.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

Turcia: 5 jucători ai naționalei valoarea pe piață 155 de milioane de euro. Iată cine este cel mai scump jucător turc!

Presa turcească a estimat că valoarea totală a 5 fotbalişti din echipa națională a Turciei ajunge la 155 de milioane de euro.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.