duminică, ianuarie 29, 2023

Turcia: Șefa asociației medicale de top reținută din cauza declarațiilor privind armele chimice

Șefa Asociației Medicale Turce (TTB) a fost reținută în urma declarațiilor utilizarea armelor chimice de către Forțele Armate Turce (TSK) asupra militanților kurzi, conform Ahval News.

Președintele turc, Recep Erdogan, în urma unei reuniuni a cabinetului, a declarat că a instruit guvernul său să elaboreze o nouă structură pentru organizații profesionale precum TTB, principala instituție medicală din Turcia.

Declarațiile președintelui turc sosesc la câteva zile după ce Şebnem Korur Fincancı, de la TTB a cerut o investigație asupra informațiilor potrivit cărora armata turcă ar fi folosit „gaze chimice toxice” asupra Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Asociația Medicală Mondială condamnă Turcia

Asociația Medicală Mondială a emis un comunicat prin care condamnă ferm arestarea lui Şebnem Korur Fincancı, preşedintele Asociaţiei Medicale din Turcia.

„Este total inacceptabil că dr. Korur Fincancı a fost reținută și că membrii Asociației Medicale din Turcia sunt amenințați cu suspendare. AMM se alătură celor care cer o anchetă independentă asupra rapoartelor conform cărora autoritățile turce au folosit gaze chimice împotriva grupului PKK. Aceste atacuri perpetue asupra membrilor Asociației Medicale din Turcia sunt complet nejustificate,”, susține Dr. Frank Ulrich Montgomery, președintele Consiliului WMA. 

Guvernul turc a respins cu fermitate săptămâna trecută faptul că TAF a folosit arme chimice în operațiunile lor împotriva PKK, după ce militantul PKK-link a publicat videoclipuri care arată armele folosite de armată împotriva PKK în nordul Irakului.

Separat, International Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW), care reprezintă mii de medici și campanii de prevenire a violenței armate, a declarat că a găsit dovezi indirecte ale posibilelor încălcări în timpul unei misiuni din septembrie în nordul Irakului.

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...