sâmbătă, mai 25, 2024

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Elevii și profesorii români voluntari, care au construit anul trecut o fântână în Tanzania, au avut bucuria de a inaugura o fântâna pe care au construit-o în Kenya împreună cu localnicii, conform Romanya Haber.

În cadrul turneului de o săptămână în Kenya, au participat 12 elevi, 4 profesori și administratori școli de la Clubul de Voluntariat al Liceului Internațional de Informatică din București (ICHB).

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

În timpul vizitei, voluntarii au sărbătorit deschiderea fântânii alături de 250 de elevi care și-au întâmpinat oaspeții cu cântece tradiționale, dansuri și poezii.

De asemenea, voluntarii au vizitat multe școli și orfelinate din regiunile Nairobi, Mombasa și Diani și i-au oferit cadouri aduse din România.

Ambasadorul României: „Un proiect mare”

Ambasadorul României în Kenya, Gentiana Serbu, care i-a primit la ambasada pe studenții români, i-a felicitat pe contul de socializare.

„Felicit voluntarii care au realizat acest proiect magnific. Felicităm elevii noștri, profesorii care îi îndrumă și părinții care susțin activități care deschid mințile și sufletele copiilor lor.” scrie în postarea ambasadei.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.