miercuri, mai 1, 2024

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Ministerul Educației din Turcia va plăti 1,7 milioane de lire turcești (220.000 de dolari) daune unui student care a sărit de pe un balcon după ce a fost „umilit” de directoare cu privire la zvonurile că adolescentul ar fi fost văzut sărutându o fată, relatează Duvar English.

Curte administrativă Hatay a decis pe 8 iulie 2020 că Ministerul Educației ar trebui să plătească studentului bărbat 1,4 milioane de lire în daune pentru „vătămare permanentă, incapacitate de muncă”. 

Curtea a decis, de asemenea, ca familia studentului să fie plătită cu 109.000 de lire în costurile de tratament pentru adolescent, precum și un total de 210.000 de lire în daune emoționale.

Ce s-a întâmplat?

Doi elevi au fost chemați la biroul directorului de la liceu pe 9 decembrie 2015, când au circulat zvonuri că cei doi au fost văzuți sărutându-se în incinta școlii din provincia sudică Hatay.

„Povestește-mi despre prostia pe care ai făcut-o. V-ați sărutat ”, le-ar fi spus directorului Ayșe Ersoy elevilor. 

Pe de altă parte, profesorul Nevin Ayan l-a amenințat pe student cu exmatricularea,întrebându-l ce ar crede dacă sora lui ar fi prins sărutându-se la școală.

În urma acestor evenimente, băiatul a încercat să se sinucidă sărind pe un balcon în acea zi, devenind paralizat 93%.

Procuratura a lansat o anchetă cu privire la încercarea de sinucidere a adolescentului și la întâlnirea cu directorul care a precedat-o, respingând cazul pe motiv că Ersoy nu a făcut nicio declarație pentru a încuraja sinuciderea.

Un al doilea raport despre eveniment, pregătit în 2016, a arătat că directorul „a folosit de fapt declarații acuzatoare care ar fi putut să-l umilească pe H.İ. pe o chestiune atât de delicată precum relațiile intersexuale ”, observând sensibilitatea emoțională a grupului de vârstă al elevului.

Între timp, directorul școlii Ersoy și profesorul Ayan au fost găsiți responsabili.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.