luni, ianuarie 25, 2021

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Ministerul Educației din Turcia va plăti 1,7 milioane de lire turcești (220.000 de dolari) daune unui student care a sărit de pe un balcon după ce a fost „umilit” de directoare cu privire la zvonurile că adolescentul ar fi fost văzut sărutându o fată, relatează Duvar English.

Curte administrativă Hatay a decis pe 8 iulie 2020 că Ministerul Educației ar trebui să plătească studentului bărbat 1,4 milioane de lire în daune pentru „vătămare permanentă, incapacitate de muncă”. 

Curtea a decis, de asemenea, ca familia studentului să fie plătită cu 109.000 de lire în costurile de tratament pentru adolescent, precum și un total de 210.000 de lire în daune emoționale.

Ce s-a întâmplat?

Doi elevi au fost chemați la biroul directorului de la liceu pe 9 decembrie 2015, când au circulat zvonuri că cei doi au fost văzuți sărutându-se în incinta școlii din provincia sudică Hatay.

„Povestește-mi despre prostia pe care ai făcut-o. V-ați sărutat ”, le-ar fi spus directorului Ayșe Ersoy elevilor. 

Pe de altă parte, profesorul Nevin Ayan l-a amenințat pe student cu exmatricularea,întrebându-l ce ar crede dacă sora lui ar fi prins sărutându-se la școală.

În urma acestor evenimente, băiatul a încercat să se sinucidă sărind pe un balcon în acea zi, devenind paralizat 93%.

Procuratura a lansat o anchetă cu privire la încercarea de sinucidere a adolescentului și la întâlnirea cu directorul care a precedat-o, respingând cazul pe motiv că Ersoy nu a făcut nicio declarație pentru a încuraja sinuciderea.

Un al doilea raport despre eveniment, pregătit în 2016, a arătat că directorul „a folosit de fapt declarații acuzatoare care ar fi putut să-l umilească pe H.İ. pe o chestiune atât de delicată precum relațiile intersexuale ”, observând sensibilitatea emoțională a grupului de vârstă al elevului.

Între timp, directorul școlii Ersoy și profesorul Ayan au fost găsiți responsabili.

Turcia:25% din restaurante s-ar putea să nu se redeschidă niciodată după pandemie

Președintele Asociației Turce a Restaurantelor și Divertismentului (TURYID), Kaya Demirer explică că din aproximativ 100.000 de restaurant care angajează aproape două milioane de persoane în țară, 10% dintre ele nu se mai pot deschid niciodată după primul val al pandemiei COVID-19.

Geantă pierdută în Anglia, găsită după 14 luni în Turcia

O englezoaică care și-a pierdut poșeta în Marea Britanie a fost șocat după ce a primit un mesaj de la un turc care anunța găsirea genții, după mai bine de un an, relatează Daily Mail.

Turcia a încălcat mai multe legi în 6 ani decât orice altă țară din lume

Potrivit lui Nate Schenkkan, expulzările ilegale „nu se vor sfârși niciodată, atât timp cât Erdogan este la putere. Aceasta este o prioritate atât de mare pentru ei, încât vor sacrifica alte obiective de politică externă. ”

Un milion de turci vaccinați. Ministerul Sănătății răspunde la cele mai frecvente întrebări despre vaccinare

Ministerul Sănătății a răspuns la cele mai frecvențe întrebări cu privire la vaccinul COVID-19, pe platforma de informații online, după ce un milion de turci s-au vaccinat

Cenzură în Turcia: Erdogan blochează știri despre familia lui și oficialii din partidul său

42 la sută știrile care au fost blocate în Turcia sunt legate de Recep Tayyip Erdoğan, de familia sa și de oficiali ai partidului său de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AKP),

Cele mai bune voci din România: 15 tineri talentați în finala Golden Voices

15 tineri talentați au ajuns în finala concursului Golden Voices, competiția care premiază cele mai bune voci din România.

Turcia-România: Cum afectează noua lege fiscală micii comercianți

În România a fost modificat Codul Fiscal prin introducerea unei noi categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului bihorjust.ro

Turcia ar putea redeschide școlile pe 15 februarie

Ministrul Ziya Selçuk, la aproximativ două luni după închiderea școlilor în mijlocul pandemiei, a făcut declarații într-un interviu pentru radiodifuzorului CNN Türk.