vineri, aprilie 23, 2021

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Ministerul Educației din Turcia va plăti 1,7 milioane de lire turcești (220.000 de dolari) daune unui student care a sărit de pe un balcon după ce a fost „umilit” de directoare cu privire la zvonurile că adolescentul ar fi fost văzut sărutându o fată, relatează Duvar English.

Curte administrativă Hatay a decis pe 8 iulie 2020 că Ministerul Educației ar trebui să plătească studentului bărbat 1,4 milioane de lire în daune pentru „vătămare permanentă, incapacitate de muncă”. 

Curtea a decis, de asemenea, ca familia studentului să fie plătită cu 109.000 de lire în costurile de tratament pentru adolescent, precum și un total de 210.000 de lire în daune emoționale.

Ce s-a întâmplat?

Doi elevi au fost chemați la biroul directorului de la liceu pe 9 decembrie 2015, când au circulat zvonuri că cei doi au fost văzuți sărutându-se în incinta școlii din provincia sudică Hatay.

„Povestește-mi despre prostia pe care ai făcut-o. V-ați sărutat ”, le-ar fi spus directorului Ayșe Ersoy elevilor. 

Pe de altă parte, profesorul Nevin Ayan l-a amenințat pe student cu exmatricularea,întrebându-l ce ar crede dacă sora lui ar fi prins sărutându-se la școală.

În urma acestor evenimente, băiatul a încercat să se sinucidă sărind pe un balcon în acea zi, devenind paralizat 93%.

Procuratura a lansat o anchetă cu privire la încercarea de sinucidere a adolescentului și la întâlnirea cu directorul care a precedat-o, respingând cazul pe motiv că Ersoy nu a făcut nicio declarație pentru a încuraja sinuciderea.

Un al doilea raport despre eveniment, pregătit în 2016, a arătat că directorul „a folosit de fapt declarații acuzatoare care ar fi putut să-l umilească pe H.İ. pe o chestiune atât de delicată precum relațiile intersexuale ”, observând sensibilitatea emoțională a grupului de vârstă al elevului.

Între timp, directorul școlii Ersoy și profesorul Ayan au fost găsiți responsabili.

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

Un artist din SUA cere 5 milioane de dolari despăgubire faimosului bucătar turc,Nusret Gökçe

Bucătarul turc Nusret Gökçe, cunoscut și sub denumirea de „Salt Bae”, face obiectul unui proces de 5 milioane de dolari ceruți de un artist din SUA pentru folosirea neautorizată a unor lucrări de artă, relatează Duvar English.

Un actor turc a fost anchetat pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan pe Twitter

Genco Erkal, actor și regizor turc,a depus mărturii procurorilor la Judecătoria Çağlayan din districtul Șișli, din Istanbul, pe 19 aprilie.

6 primării sunt anchetate pentru că au ajutat cetățenii să fugă ilegal din Turcia

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că a lansat o anchetă asupra a șase primării pentru că ar fi furnizat pașapoarte de serviciu persoanelor care nu sunt eligibile din punct de vedere legal pentru a le ajuta să fugă din țară, potrivit Turkish Minutes.

43 de turci au plecat cu un proiect pentru mediu în Germania, dar nu s-au mai întors

43 din 45 de persoane din Turcia care au participat la un proiect din Germania nu s-au mai întors în țară,

Criză economică în Turcia: Cartofi și ceapă din partea guvernului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a lansat o campanie de ajutorare, în cadrul căreia familiile cu probleme financiare vor primi cartofi și ceapă, relatează Turkish Minutes.

O turcoaică a pictat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire. Răspunsul lui Merkel

O profesoară de desen fugită din Turcia a desenat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit refugiaților, conform Bold...