joi, octombrie 29, 2020

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Ministerul Educației din Turcia va plăti 1,7 milioane de lire turcești (220.000 de dolari) daune unui student care a sărit de pe un balcon după ce a fost „umilit” de directoare cu privire la zvonurile că adolescentul ar fi fost văzut sărutându o fată, relatează Duvar English.

Curte administrativă Hatay a decis pe 8 iulie 2020 că Ministerul Educației ar trebui să plătească studentului bărbat 1,4 milioane de lire în daune pentru „vătămare permanentă, incapacitate de muncă”. 

Curtea a decis, de asemenea, ca familia studentului să fie plătită cu 109.000 de lire în costurile de tratament pentru adolescent, precum și un total de 210.000 de lire în daune emoționale.

Ce s-a întâmplat?

Doi elevi au fost chemați la biroul directorului de la liceu pe 9 decembrie 2015, când au circulat zvonuri că cei doi au fost văzuți sărutându-se în incinta școlii din provincia sudică Hatay.

„Povestește-mi despre prostia pe care ai făcut-o. V-ați sărutat ”, le-ar fi spus directorului Ayșe Ersoy elevilor. 

Pe de altă parte, profesorul Nevin Ayan l-a amenințat pe student cu exmatricularea,întrebându-l ce ar crede dacă sora lui ar fi prins sărutându-se la școală.

În urma acestor evenimente, băiatul a încercat să se sinucidă sărind pe un balcon în acea zi, devenind paralizat 93%.

Procuratura a lansat o anchetă cu privire la încercarea de sinucidere a adolescentului și la întâlnirea cu directorul care a precedat-o, respingând cazul pe motiv că Ersoy nu a făcut nicio declarație pentru a încuraja sinuciderea.

Un al doilea raport despre eveniment, pregătit în 2016, a arătat că directorul „a folosit de fapt declarații acuzatoare care ar fi putut să-l umilească pe H.İ. pe o chestiune atât de delicată precum relațiile intersexuale ”, observând sensibilitatea emoțională a grupului de vârstă al elevului.

Între timp, directorul școlii Ersoy și profesorul Ayan au fost găsiți responsabili.

Turcia: Familie distrusă pentru gesturile de filantropie

Familia unui afacerist cunoscut din Gaziantep, din sud-estul Turciei a fost distrusă de către autoritățile turce, pentru că au ajutat asociațiile afiliate cu guleniști, relatează portalul turcesc, Bold Media.

Istanbul: Șoferii de taxi trebuie să învețe engleză. Turiștii pot plăti cu Istanbulkart

Șoferii de taxi din Istanbul vor fi nevoiți să învețe limba engleză, iar călătorii vor putea plătii cu ajutorulstanbulkart ca partea a unui proiect condus de primăria, informează Hurriyet Daily News.

Un ziarist turc a protestat public în Piața Constituției pentru a atrage atenția asupra situației deținuților politici din Turcia

Ziaristul turc, Necdet Celik, a protestat duminică în Piața Constituției pentru a atrage atenția asupra situației deținuților politici din Turcia.

Povestea celui mai tânăr olimpic la Informatică: A luat aurul pentru România

Cel mai tânăr elev român care a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Informatică, cel mai important concurs internațional de...

Rusia cere experților UNESCO, raportul pentru renovarea Hagia Sofia

Rusia a cerut experților UNESCO să lanseze raportul cu privire la transformarea Hagia Sofia din Istanbul într-o moschee, relatează Duvar English.

Tânără împușcată de fratele ei pe stradă, după ce s-a despărțit de iubitul ei abuziv

O tânără fost împușcată pe stradă de către fratele ei în provincia Diyarbakır din sud-estul țării, relatează Duvar English.

IFCL: Festivalul de Muzică online despre viața și importanța iubirii aproapelui

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), la 19 a ediție, prezintă online un spectacol de muzică despre viața și importanța iubirii aproapelui.

O nouă creștere drastică a cazurilor de COVID-19. Erdogan ia în considerare măsurile preventive

Cazurile de COVID-19 au înregistrat o creștere drastică iar autoritățile turce au luat în vedere implementarea măsurilor preventive, relatează Duvar English.