miercuri, mai 29, 2024

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a notificat Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de folosirea aplicației ByLock.

Potrivit unui comunicat de presă al instanței, CEDO a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu constituie o probă credibilă sau o infracțiune.

Peste 8.000 de cereri

Apărătorul susține că dosarele de condamnare bazate pe presupusa utilizare a ByLock, încalcă principiile Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO), în special în temeiul articolului 7 (fără pedeapsă fără lege) și al articolului 6 § 1 (dreptul la un proces echitabil). ).

Instanța a spus în comunicatul său de presă că problemele esențiale ridicate de cei contestați în temeiul articolului 7 și al articolului 6 § 1 din CEDO au fost deja judecate în decizia sa Yalçınkaya, când instanța a evidențiat că în dosarul instanței erau peste 8.000 de cereri care implică plângeri similare.

Notificarea recentă a CEDO, care urmează alte 1.000 notificate Turciei în decembrie, cuprinde cinci cauze — Türkhan v. Turcia, Geldim v. Turcia, Kelebek v. Turcia, Karakuş v. Türkiye și Çinici v. Turcia, însumând 1.000 de plângeri individuale.

Curtea Europeană a declarat că hotărârile sale cu privire la aceste cazuri vor veni într-o etapă ulterioară.

Despre aplicație

ByLock, cândva disponibil pe scară largă online, a fost considerat un instrument secret de comunicare între susținătorii Mișcării Gülen.

În urma puciului eșuat, guvernul turc a declarat stare de urgență și a efectuat o epurare masivă a instituțiilor statului. Peste 130.000 de funcționari publici au fost înlăturați sumar din locurile de muncă pentru presupusa apartenență sau relații cu „organizații teroriste” prin decrete-lege de urgență, care nu au fost supuse controlului judiciar sau parlamentar.

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Mișcarea Gülen, inspirată de clerul turc Fethullah Gülen, este acuzată de guvernul turc și de președintele Recep Tayyip Erdoğan că a condus lovitura de stat eșuată și este etichetată drept „organizație teroristă”, deși mișcarea neagă acuzațiile.

Turcia s-a clasat pe locul 117 dintre 142 de țări în indicele statului de drept publicat de World Justice Project (WJP) în octombrie, scăzând cu un loc în comparație cu anul 2022.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.