sâmbătă, februarie 17, 2024

Ritualul Călușului dansat de tineri din Kenya pe scena IFLC 2023, din București

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), aflat deja la a 21 a ediție, revine la București, iar pe scena evenimentului vor evolua peste 100 de copii talentați din 11 țări ale lumii. 

Festivalul, prezentat de îndrăgita actriță Tily Niculae, va începe joi, 23 noiembrie 2023, de la ora 18.30, la Lumina Sport Arena, fiind organizat de Lumina Instituții de Învățământ, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale.

Pe scena IFLC 2023 vor urca peste 100 de cântăreți și e dansatori din diferite colțuri ale lumii, care vor cânta în limba lor natală sau în limba engleză.

Surpriza serii va fi oferită de un grup de dansatori din Kenya, care vor dansa binecunoscutul dans Călușul Românesc. Ceilalți artiști care vor încântă publicul timp de peste doua ore sunt din Albania, Moldova, Franța, Indonezia, Macedonia, Bulgaria, Germania, Ucraina, Kazahstan și. Desigur, România. 

„Muzica și dansul ne aduc împreună”

Cântece tradiționale românești și melodii din zona Balcanilor vor răsuna și anul acesta pe scena festivalului și îi vor încânta pe toți cei prezenți la eveniment.

„E o mare bucurie pentru noi că reușim să ducem tradiția mai departe și să organizăm și anul acesta Festivalul Internațional de Limbă și Cultură. Mesajul lor e simplu și direct: indiferent de unde venim, indiferent de limba pe care o vorbim și de vremurile complicate pe care le trăim, muzica și dansul ne aduc împreună, ne unesc și ne fac să privim cu optimism spre viitor. Lucrurile frumoase dau sens vieții noastre și ne ajută să mergem mai departe” a declarat Fatih Goktas, directorul general Lumina Instituții de Învățământ, unul dintre organizatorii evenimentului.

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), un eveniment cultural internațional de amploare, se organizează în fiecare an în 20 de țări, România fiind una dintre gazdele alese pentru această manifestare artistica unică în peisajul cultural românesc și internațional. În fiecare an, mii de elevi din circa 170 de țări participă la spectacolele organizate în cadrul Festivalului Internațional de Limbă și Cultură.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Istanbul: Cheltuielile pentru o familie de patru persoane depășește 53.000 de lire

Agenția de Planificare a Municipalității din Istanbul (İPA), condusă de opoziție a dezvăluit date care arată că costul vieții în Istanbul, cel mai mare oraș al Turciei, a crescut cu o medie de 80,29% în ultimul an.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.