marți, iulie 16, 2024

Ritualul Călușului dansat de tineri din Kenya pe scena IFLC 2023, din București

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), aflat deja la a 21 a ediție, revine la București, iar pe scena evenimentului vor evolua peste 100 de copii talentați din 11 țări ale lumii. 

Festivalul, prezentat de îndrăgita actriță Tily Niculae, va începe joi, 23 noiembrie 2023, de la ora 18.30, la Lumina Sport Arena, fiind organizat de Lumina Instituții de Învățământ, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale.

Pe scena IFLC 2023 vor urca peste 100 de cântăreți și e dansatori din diferite colțuri ale lumii, care vor cânta în limba lor natală sau în limba engleză.

Surpriza serii va fi oferită de un grup de dansatori din Kenya, care vor dansa binecunoscutul dans Călușul Românesc. Ceilalți artiști care vor încântă publicul timp de peste doua ore sunt din Albania, Moldova, Franța, Indonezia, Macedonia, Bulgaria, Germania, Ucraina, Kazahstan și. Desigur, România. 

„Muzica și dansul ne aduc împreună”

Cântece tradiționale românești și melodii din zona Balcanilor vor răsuna și anul acesta pe scena festivalului și îi vor încânta pe toți cei prezenți la eveniment.

„E o mare bucurie pentru noi că reușim să ducem tradiția mai departe și să organizăm și anul acesta Festivalul Internațional de Limbă și Cultură. Mesajul lor e simplu și direct: indiferent de unde venim, indiferent de limba pe care o vorbim și de vremurile complicate pe care le trăim, muzica și dansul ne aduc împreună, ne unesc și ne fac să privim cu optimism spre viitor. Lucrurile frumoase dau sens vieții noastre și ne ajută să mergem mai departe” a declarat Fatih Goktas, directorul general Lumina Instituții de Învățământ, unul dintre organizatorii evenimentului.

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), un eveniment cultural internațional de amploare, se organizează în fiecare an în 20 de țări, România fiind una dintre gazdele alese pentru această manifestare artistica unică în peisajul cultural românesc și internațional. În fiecare an, mii de elevi din circa 170 de țări participă la spectacolele organizate în cadrul Festivalului Internațional de Limbă și Cultură.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.