luni, iulie 22, 2024

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Federația Turcă de Fotbal anunțat că meciul din Supercupă Turciei dintre campioana Galatasaray și vicecampionul din ligă, Fenerbahçe, va avea loc în Arabia Saudită, conform presei turcești.

Schimbarea a venit în ciuda faptului că ambele cluburi au solicitat să joace meciul din Turcia la centenarul înființării Republicii Turce.

Într-o declarație, TFF a spus că lucrează pentru a crește valoarea mărcii fotbalului turc și pentru a ajunge pe noi piețe.

„Derulăm proiecte foarte importante pentru a consolida economia fotbalului turc și pentru a crea surse alternative de venit pentru cluburile noastre. Ne propunem să generăm mai multe venituri prin noi modele de sponsorizare și cooperare, purtând prestigiul fotbalului nostru în străinătate”, se arată în comunicat.

După controverse, șeful TFF Mehmet Büyükekşi a comentat situația.

„Am vrut să jucăm în Germania. Germania nu a permis celor două echipe turce să joace un meci din motive de securitate. Anglia a respins pentru același raționament. Nicio țară europeană nu o permite. Azerbaidjanul ne-a invitat, dar nu sunt bani acolo. Organizarea Supercupei din Arabia Saudită va fi benefică pentru valoarea de marcă a fotbalului turc. Federația Turcă de Fotbal ar putea forța cluburile să joace fără fani, după ce aceștia au avut lozinci contra guvernului”, afirmă acesta.

Echipele vor să joace în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

Meciul va fi jucat pe stadionul Al-Awwal Park (Universitatea Regele Saud) din Riad, pe 30 decembrie.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.