sâmbătă, februarie 17, 2024

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Federația Turcă de Fotbal anunțat că meciul din Supercupă Turciei dintre campioana Galatasaray și vicecampionul din ligă, Fenerbahçe, va avea loc în Arabia Saudită, conform presei turcești.

Schimbarea a venit în ciuda faptului că ambele cluburi au solicitat să joace meciul din Turcia la centenarul înființării Republicii Turce.

Într-o declarație, TFF a spus că lucrează pentru a crește valoarea mărcii fotbalului turc și pentru a ajunge pe noi piețe.

„Derulăm proiecte foarte importante pentru a consolida economia fotbalului turc și pentru a crea surse alternative de venit pentru cluburile noastre. Ne propunem să generăm mai multe venituri prin noi modele de sponsorizare și cooperare, purtând prestigiul fotbalului nostru în străinătate”, se arată în comunicat.

După controverse, șeful TFF Mehmet Büyükekşi a comentat situația.

„Am vrut să jucăm în Germania. Germania nu a permis celor două echipe turce să joace un meci din motive de securitate. Anglia a respins pentru același raționament. Nicio țară europeană nu o permite. Azerbaidjanul ne-a invitat, dar nu sunt bani acolo. Organizarea Supercupei din Arabia Saudită va fi benefică pentru valoarea de marcă a fotbalului turc. Federația Turcă de Fotbal ar putea forța cluburile să joace fără fani, după ce aceștia au avut lozinci contra guvernului”, afirmă acesta.

Echipele vor să joace în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

Meciul va fi jucat pe stadionul Al-Awwal Park (Universitatea Regele Saud) din Riad, pe 30 decembrie.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Istanbul: Cheltuielile pentru o familie de patru persoane depășește 53.000 de lire

Agenția de Planificare a Municipalității din Istanbul (İPA), condusă de opoziție a dezvăluit date care arată că costul vieții în Istanbul, cel mai mare oraș al Turciei, a crescut cu o medie de 80,29% în ultimul an.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.