16.2 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Turcia: Tatăl închis după grati nu îi poate dona un organ fiicei lui bolnave de sindromul Joulbert

O adolescentă, bolnavă de sindromul Joubert este în așteptarea unui donator de rinichi, dar și a tătălui ei, care este după grati pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen, a raportat boldmedya.com

Azra Nur Agir, în vârstă de 13 ani, suferă din naștere de sindromul Joubert, în prezent este în tratament pentru insuficiență renală.

„Fiica mea este legată de aparatele de dializă.Starea ei fizică cât și mentală s-a înrăutățit de când a intrat soțul meu în închisoare. Capacitatea de înțelegere, de gândire care evoluau, acum au dat înapoi. Toate acestea sunt declanșate de stres și supărare.”, a povestit mama fetei, Nevin Agir. 

Tatăl ei îi poate fii donatorul fetei, însă bărbatul este după grati 

Mama fetei a declarat că tânara are nevoie urgentă de un donator și face teste de compatibilitate. Tatăl ei dorește să-i doneze organul de care are nevoie, însă doctorul le-a spus că condițiile din închisoare nu sunt potrivite pentru acest fel de interveție. Doctorul le-a recomandat să găsească un organ de la o persoană aflată în moarte cerebrală. 

Starea tinerei bolnave de sindromul Joulbert s-a înrăutățit după ce tatăl ei a fost închis.

“ E imperios necesară eliberarea tatălui”. 
Faruk Gergerlioglu, deputatul HDP și membru al Comisiei parlamentare pentru drepturile omului, a solicitat, de asemenea, eliberarea lui Mevlüt Ağır.

” Copilul este bolnav din naștere cu retard mintal, paralizie. Are nevoie  de ajutor pentru salvarea lui. Are insuficiență renală cronică. Tatăl său este arestat de trei ani. Boala copilului s-a agravat,s-a ajuns la dializă. E imperios necesară eliberarea tatălui”, a scris Gergerlioglu pe contul său de Twitter.

 Azra și-a văzut tatăl în urmă cu două luni. Tatăl ei, Mevlut Agir a fost arestat pe 26 iulie 2016 și condamnat la 10 ani de închisoare, pentru că a fost profesor de geografie într-un centru de pregătire particular, considerat de statul turc ca fiind mebru al organizației teroriste. 

Boala fetei evoluează în timp și în ultima fază afectează rinichii. De 12 ani ea face dializa în Spitalul Facultății de Medice Gebeci ,singurul mod de a supraviețui când ai insuficiență renală.

551 mii de cetățeni turci au fost închiși după puciul eșuat din 2016, conform Ministrului de interne turc, Suleyman Soylu.  În prezent, 864 de copii sub 6 ani, alături de mamele lor, se află în penitenciarele turcești. 


Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.