miercuri, mai 29, 2024

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Cererea pentru vize către insulele grecești au crescut substanțial în perioada sărbătării Ramazan Bayram, când turcii au vacanță timp de 9 zile.

Grecia a introdus vizele de acces limitat pentru cetățenii turci la punctele de control la frontieră la 1 aprilie, permițându-le să viziteze zece insule grecești timp de o săptămână.

Recep Yavuz, șeful Grupului de Lucru pentru Turism al Consiliului Local al orașului Antalya, a declarat că au fost planificate șapte curse de feriboturi pe zi de pe coasta Turciei către mai multe insule grecești și înapoi.

Recent, ministrul imigrării din Grecia, Dimitris Kairides, a dezvăluit că viza va fi acordată la fața locului și va fi valabilă pentru o perioadă de maximum șapte zile cu intrare unică.

Insulele grecești acoperite de această nouă schemă includ Lemnos, Lesvos, Chios, Samos, Leros, Kalymnos, Kos, Rhodos, Symi și Kastelorizo. Anterior, cetățenii turci trebuiau să solicite vize Schengen pentru a vizita Grecia în scopuri turistice, inclusiv aceste insule. Fapt care dura timp și era costisitor, taxele de viză variind, de la 120 euro la 200 euro.

Pentru insulele grecești Lesbos, Chios, Samos, Kos și Rhodos, este necesară o taxă de viză de 60 de euro. Documentele sunt trimise cu 7 zile lucrătoare înainte. Companiile de feribot și vama greacă solicită, de asemenea, taxe suplimentare pentru procesarea documentelor. Astfel, costul de intrare în insulele grecești ajunge la 80-90 de euro

Cetăţenii turci au depus cel mai mare număr de cereri de viză Schengen la consulatele Schengen din Turcia, însumând 778.409.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.