luni, mai 27, 2024

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Festivalul Internațional al Lalelor are loc în fiecare primăvară, în Istanbul, iar imaginile cu grădinile spectacole fac înconjurul lumii.

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Iată locații unde te poți bucura de un peisaj inedit.

Parcul Emirgân, în partea europeană

Acest parc mare este centrul principal al Festivalului Lalelelor de la Istanbul și are vedere la Bosfor, așa că are și vederi uimitoare la distanță lungă. 

Tot aici, sunt amplasate diferite căsuțe care găzduiesc demonstrații ale ale artelor tradiționale cum ar fi tehnica Ebru, caligrafia, suflarea sticlei. 

De asemenea, o scenă este amplasată în parc pentru artiștii pop.

Piața Sultanamed, în partea europeană

Aceasta este piața de lângă Moscheea Albastră, istoric Hipodromul Constantinopolului. În anii precedenți, lalele au fost plantate într-un design uriaș de covor și a fost cel mai mare „covor de lalele”, care a doborât recordul mondial.

Parcul Gülhane, în partea europeană 

Acesta este cel mai relaxant parc din peninsula istorică. Se întinde în jurul zidurilor vechi ale Palatului Topkapı, din Sultanahmet. În parc, există o mulțime de bănci sub copaci maturi și bătrâni de unde să te bucuri în liniște de expozițiile florale.

Alte locații sunt: Parcul Yildiz, tot de pe partea europeană și Dealul Çamlica, pe latura asiatică.

Festivalul Lalelelor de la Istanbul a fost introdus pentru prima dată în 2006. În 2016, numărul de lalele plantate a atins un număr record de 30 de milioane.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.