luni, mai 27, 2024

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Turcii au lansat un boicot împotriva cafenelelor și a restaurantelor, după o creștere a prețurilor, conform Turkish Minutes.

Boicotul de weekend lansat pe rețelele de socializare de turcii care susțin că nu își mai permit să mănânce afară din cauza inflației mari și a dificultăților financiare, a primit și sprijinul unor persoane publice.

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Printre cei care susțin campania pe rețelele de socializare, anunțată cu hashtag-ul #fahisyemeğeBOYKOT (Boicotarea alimentelor la prețuri excesive), se numără expertul în economie İris Cibre și jurnaliștii Cengiz Erdinç și Sevilay Yılman.

Cibre a invitat pe toată lumea să se alăture boicotului pentru a „pune capăt oportunismului” într-o postare pe contul X.

„O jumătate de porție de kebab de pui nu poate costa 200 TL. Un singur bol de supă de linte nu poate costa 200 TL. Aceasta nu este inflație, este profit!” spune Erdinç.

Yılman le-a îndemnat oamenilor să nu meargă la cafenele și restaurante în perioada 20-21 aprilie, chiar dacă sunt invitați, menționând că este necesar să se arate puterea oamenilor împotriva comercianților care „exploatează inflația ca scuză și supraîncărcă cu bună știință publicul”.

Cele mai recente date de la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) au arătat că inflația alimentară a Turciei a fost de 71,1% în februarie, o cifră de peste 13 ori mai mare decât media a 38 de țări.

Potrivit OCDE, rata inflației alimentare a Turciei a crescut cu 18,6% din mai 2023. În ultimii câțiva ani, țara a suferit de o deteriorare a economiei, cu o inflație ridicată, care depășește 65 la sută.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.