miercuri, mai 29, 2024

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Germania va face o vizită oficial în Turcia la sfârșitul lunii aprilie, în care îl va vizita în prima zi pe edilul Istanbulului, iar în a treia zi, pe președintele Erdogan, conform presei germane.

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Prima oprire a președintelui german, Frank-Walter Steinmeier în Turcia va fi Gara Sirkeci, de unde mii de muncitori turci pleacă cu trenul pentru a merge în Germania. 

În prima zi, acesta va călătorii în Istanbul, unde o să se întâlnească cu primarul municipalități în Istanbul, Ekrem İmamoğlu.

A doua oprire va fi în provincia sudică Gaziantep, unde președintele Steinmeier va vizita un adăpost pentru victimele cutremurului din februarie 2023 și o școală din Gaziantep, a cărei construcție a fost susținută de Germania. De asemenea, va participa la ceremoniile din 23 aprilie, care marchează Ziua Suveranității Naționale și Ziua Copilului. 

Abia în a treia zi, președintele germană va ajunge în Ankara, unde va avea o întâlnire oficială cu președintele Recep Erdogan. 

Itinerarul președintelui german a stârnit curiozitate în rândul turcilor, pentru alegerea de-al întâlni în prima zi pe edilul Istanbulului și abia în ultima zi, să se întâlnească cu președinte Turciei. 

Agenția de stat, Anadolu Agency, în articolele despre vizita lui Steinmeier nu a menționat  numele edilului  Istanbulului și nici despre viitoare întâlnire a acestora.

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile.