miercuri, mai 29, 2024

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee


Aproape 4 milioane de vizitatori s-au adunat în muzee și situri arheologice în primele trei luni ale anului 2024,

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Apoi, situl arheologic din vestul provinciei İzmir, Efes, a avut 249.000 de vizitatori și situl central Göremehir’s, situl central Göremehir, cu 249.000 de vizitatori.

Creșterea interesului pentru muzee a înregistrat și o creștere semnificativă a vânzărilor de Müzekart (cartele de muzeu), totalizând 701.000 de carduri vândute în primul trimestru. Cifrele de vânzări din ianuarie, februarie și martie au înregistrat creșteri respective de 7%, 122% și 77% față de anul precedent.

Între timp, Camera Sacră de la Palatul Topkapı, care expune relicve ale profetului islamic Muhammad și ale altor profeți în timpul Ramadanului, a sporit atenția asupra locului turistic deja popular, atrăgând zilnic până la 13.000 de vizitatori, comparativ cu cei 7.000 obișnuiți.

Camera, renumită pentru semnificația sa istorică și comorile culturale, a fost supusă unei ample renovari. Printre relicvele venerate repuse pentru a fi expuse anul acesta a fost o cutie aurita care conținea fragmente de piatră și pământ din Cell-i Saadet (mormântul profetului Mahomed).

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute.