vineri, mai 24, 2024

Sute de cetățeni turci au cerut azil în țările balcanice

Sute de cetățeni turci au solicitat azil în țările din Balcani după lovitura de stat de la eșuată din 2016, căutând protecție împotriva represiunii exercitate de  guvernul președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, conform balkaninsight.com

Oficiul European de Asistență pentru Azil a raportat că în 2018 aproximativ 24 500 de  cetățenilor turci au depus solicitări de azil în Uninea Europeană, cu o creștere de 48% față de anul precedent.

Mai mult, 7.918 turci au fost înregistrați ca traversând ilegal pe uscat sau pe mare în Europa, prin ruta Mediteranei de Est, utilizată de migranți și refugiați din Orientul Mijlociu, Africa și Asia. 

Cei mai mulți turci caută azil în Grecia și Germania

În 2018, turcii au depus preponderent cererile în Germania și Grecia, 10.160 de cetățeni, respectiv 4.820 au cerut azil. 

Numai în primele două luni ale acestui an, un număr de 996 de turci au trecut pe teritoriul grec, a declarat FRONTEX, agenția care gestionează protecția frontierelor europene.

Azilul , ca protecție împotriva guvernului turc

De la lovitură de stat eșuată din 15 iulie 2016, guvernul turc a început o campanie de represiunii asupra adepților Guleniști. Aproximativ 150.000 de funcționari publici, soldați, ofițeri de poliție, profesori, judecători și medici , cadre universitare academice , au fost concediați sau suspendați din locurile de muncă din sectorul public pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen, în timp ce peste 70.000 de persoane au fost închise.Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park.