vineri, aprilie 19, 2024

Ofițerul care a rupt mâna unui protestatar:„Am folosit forța în limitele legale”

Un ofițer de poliție este anchetat după ce a rupt mâna unui protestatar de la un marș de solidaritate din Ankara, raportează bianet.org

Ofițerul de poliție este acuzat de „extinderea limitelor puterii sale în utilizarea forței” și „vătămarea intenționată prin rupere de oase”, după ce a rupt mâna unui protestatar la un marș de solidaritare cu profesorii turci. 

Zeynel Danacı a participat la o  declarație pentru presă pentru  sprijin și solidaritate cu  profesorii Nuriye Gülmen și Semih Özakça, din Ankara, când poliția a intervenit împotriva grupului, iar brațul lui Danacı a fost rupt de polițistul de la Direcția de Securitate Ankara.

Danacı, deși are brațul rupt, se confruntă acum cu un proces pentru „apartenență la o organizație teroristă”.  Jurnaliștii care au fost acolo pentru a redacta declarația de presă , au   captat și  momentul în care brațul lui Danacı a fost rupt.

Polițistul neagă acuzațiile și declară că nu a folosit forța excesivă.

„Nu accept acuzațiile. În ziua incidentului, l-am reținut pe reclamant [Zeynel Danacı], care a participat la manifestația neautorizată, folosind treptat forța, în limitele legale”, a declarat ofițerul în instață. 

https://twitter.com/yarinhaber/status/889807963254378496?s=20 Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme.