joi, septembrie 1, 2022

Ofițerul care a rupt mâna unui protestatar:„Am folosit forța în limitele legale”

Un ofițer de poliție este anchetat după ce a rupt mâna unui protestatar de la un marș de solidaritate din Ankara, raportează bianet.org

Ofițerul de poliție este acuzat de „extinderea limitelor puterii sale în utilizarea forței” și „vătămarea intenționată prin rupere de oase”, după ce a rupt mâna unui protestatar la un marș de solidaritare cu profesorii turci. 

Zeynel Danacı a participat la o  declarație pentru presă pentru  sprijin și solidaritate cu  profesorii Nuriye Gülmen și Semih Özakça, din Ankara, când poliția a intervenit împotriva grupului, iar brațul lui Danacı a fost rupt de polițistul de la Direcția de Securitate Ankara.

Danacı, deși are brațul rupt, se confruntă acum cu un proces pentru „apartenență la o organizație teroristă”.  Jurnaliștii care au fost acolo pentru a redacta declarația de presă , au   captat și  momentul în care brațul lui Danacı a fost rupt.

Polițistul neagă acuzațiile și declară că nu a folosit forța excesivă.

„Nu accept acuzațiile. În ziua incidentului, l-am reținut pe reclamant [Zeynel Danacı], care a participat la manifestația neautorizată, folosind treptat forța, în limitele legale”, a declarat ofițerul în instață. 

https://twitter.com/yarinhaber/status/889807963254378496?s=20 Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...