vineri, mai 24, 2024

Un bărbat gulenist din Ankara disparut în februarie, a fost „găsit” la o secție de poliție din Ankara

Un bărbat turc ”dispărut”, mai exact confiscat  cu forța de persoane neidentificate acum câteva luni, a fost returnat la o secție de poliție din Ankara.Anunțul a fost făcut de soția acestuia pe rețelele de socializare, conform Turkeypurge.com

Mustafa Yılmaz a repărut la o secție de poliție din Karapürçek, un oraș din apropierea provinciei Sakarya, a  relatat soția lui pe contul ei de Twitter.

Yılmaz a fost transferat la Biroul de Crimă Organizată al Poliției Ankara, după ce a fost găsit, iar în prezent este ținut în arest.

De la lovitura de stat eșuată din iulie 2016, disparițiile cetățenilor turci au luat amploare. Yilmaz a fost răpit, în februarie, o dată cu alți cinci cetățeni turci. Între timp, patru din cele șase persoane răpite în Ankara au reapărut în custodia poliției antiteroriste din țară, la sfârșitul lunii iulie a acestui an. Familiile și martorii oculari susțin că răpitorii erau agenți de stat.Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri.