sâmbătă, aprilie 9, 2022

Un bărbat gulenist din Ankara disparut în februarie, a fost „găsit” la o secție de poliție din Ankara

Un bărbat turc ”dispărut”, mai exact confiscat  cu forța de persoane neidentificate acum câteva luni, a fost returnat la o secție de poliție din Ankara.Anunțul a fost făcut de soția acestuia pe rețelele de socializare, conform Turkeypurge.com

Mustafa Yılmaz a repărut la o secție de poliție din Karapürçek, un oraș din apropierea provinciei Sakarya, a  relatat soția lui pe contul ei de Twitter.

Yılmaz a fost transferat la Biroul de Crimă Organizată al Poliției Ankara, după ce a fost găsit, iar în prezent este ținut în arest.

De la lovitura de stat eșuată din iulie 2016, disparițiile cetățenilor turci au luat amploare. Yilmaz a fost răpit, în februarie, o dată cu alți cinci cetățeni turci. Între timp, patru din cele șase persoane răpite în Ankara au reapărut în custodia poliției antiteroriste din țară, la sfârșitul lunii iulie a acestui an. Familiile și martorii oculari susțin că răpitorii erau agenți de stat.Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.