sâmbătă, octombrie 17, 2020

Un bărbat gulenist din Ankara disparut în februarie, a fost „găsit” la o secție de poliție din Ankara

Un bărbat turc ”dispărut”, mai exact confiscat  cu forța de persoane neidentificate acum câteva luni, a fost returnat la o secție de poliție din Ankara.Anunțul a fost făcut de soția acestuia pe rețelele de socializare, conform Turkeypurge.com

Mustafa Yılmaz a repărut la o secție de poliție din Karapürçek, un oraș din apropierea provinciei Sakarya, a  relatat soția lui pe contul ei de Twitter.

Yılmaz a fost transferat la Biroul de Crimă Organizată al Poliției Ankara, după ce a fost găsit, iar în prezent este ținut în arest.

De la lovitura de stat eșuată din iulie 2016, disparițiile cetățenilor turci au luat amploare. Yilmaz a fost răpit, în februarie, o dată cu alți cinci cetățeni turci. Între timp, patru din cele șase persoane răpite în Ankara au reapărut în custodia poliției antiteroriste din țară, la sfârșitul lunii iulie a acestui an. Familiile și martorii oculari susțin că răpitorii erau agenți de stat.Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

Turcia: Școlile și-au deschis porțile în a două etapă a planului educațional

Școlile s-au deschis, pe 12 octombrie, pentru cursurile față în față conform etapei a doua a planului educațional al Turciei, relatează presa turcească.

Humanitas Cișmigiu a lansat cartea scriitorului turc, Ahmet Altan„Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat”

Librăria Humanitas de la Cișmigiu a lansat, vineri, cartea”Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat” a scriitorului turc, Ahmet Altan, închis după gratii de mai bine de patru ani, sub represiunile guvernului turc.

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.