joi, mai 30, 2024

Baschetbalistul Enes Kanter:“Erdogan este Hitler al acestui secol”

Enes Kanter, baschetbalistului turc al echipei Boston Celtics a vorbit despre tragediile actuale din Turcia, într-un interviu acordat CNN. 

“Ceea ce se întâmplă acum în Siria este o mare tragedie umană, femeile nevinovate și bebelușii mor fără niciun motiv. Turcia ar trebui să oprească invazia în Siria și nu ar trebui să lucreze cu milițiileISIS care se află pe teren”, a declarat baschetbalistul. 

În trecut, Enes Kanter a mai avut probleme cu guvernul turc. În 2017, Kanter a spus despre președintele turc că este “Hitler al acestui secol”. De atunci, guvernul turc a cerut arestarea lui și l-a acuzat că face parte dintr-o organizație teroristă.  

“ Nu are respect pentru drepturile omului, nu există democrație, nu există libertatea de exprimare în Turcia. Nu i se spune degeaba<<Hitler al acestui secol>>, dacă vă uitați ce le face kurzilor în Siria. E o tragedie a umanității”

Cu o săptămână în urmă, Enes Kanter a enumerat într-o postare pe Twitter, acțiunile de represiune ale statului turc.

“Nu mi-am văzut și nu am vorbit cu familia mea de cinci ani. Mi-au băgat tatăl la închisoare. Frații mei nu își pot găsi un loc de muncă. Mi-au anulat pașaportul.Mi-au făcut mandat de arestare internațional. Familia mea nu poate părăsi Turcia. În fiecare zi sunt hărțuit, atacat și amenințat cu moartea. Au încercat chiar să mă răpească în Indonezia. Libertatea nu e gratuită.” , a postat Enes pe contul său de Twitter.Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Turcia. Eutanasierea câinilor fără stăpân. Proiectul de lege înaintat în parlament

Potrivit controversatului proiect de lege, animalele fără stăpân vor fi capturate și plasate în adăposturi. Dacă nu sunt adoptați în termen de o lună, vor fi eutanasiați.

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.