vineri, aprilie 8, 2022

Baschetbalistul Enes Kanter:“Erdogan este Hitler al acestui secol”

Enes Kanter, baschetbalistului turc al echipei Boston Celtics a vorbit despre tragediile actuale din Turcia, într-un interviu acordat CNN. 

“Ceea ce se întâmplă acum în Siria este o mare tragedie umană, femeile nevinovate și bebelușii mor fără niciun motiv. Turcia ar trebui să oprească invazia în Siria și nu ar trebui să lucreze cu milițiileISIS care se află pe teren”, a declarat baschetbalistul. 

În trecut, Enes Kanter a mai avut probleme cu guvernul turc. În 2017, Kanter a spus despre președintele turc că este “Hitler al acestui secol”. De atunci, guvernul turc a cerut arestarea lui și l-a acuzat că face parte dintr-o organizație teroristă.  

“ Nu are respect pentru drepturile omului, nu există democrație, nu există libertatea de exprimare în Turcia. Nu i se spune degeaba<<Hitler al acestui secol>>, dacă vă uitați ce le face kurzilor în Siria. E o tragedie a umanității”

Cu o săptămână în urmă, Enes Kanter a enumerat într-o postare pe Twitter, acțiunile de represiune ale statului turc.

“Nu mi-am văzut și nu am vorbit cu familia mea de cinci ani. Mi-au băgat tatăl la închisoare. Frații mei nu își pot găsi un loc de muncă. Mi-au anulat pașaportul.Mi-au făcut mandat de arestare internațional. Familia mea nu poate părăsi Turcia. În fiecare zi sunt hărțuit, atacat și amenințat cu moartea. Au încercat chiar să mă răpească în Indonezia. Libertatea nu e gratuită.” , a postat Enes pe contul său de Twitter.Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.