marți, mai 14, 2024

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

24 de studenți au fost internați în spital după ce au consumat chiftele în cantina școlii lor, conform presei turcești.

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Toxiinfecțiile alimentare i-au lovit din nou pe elevii din Turcia, 24 fiind spitalizați după ce au consumat chiftele într-o cantină de la școala primară Servet Akaydın, din provincia centrală Kayseri.

Examinările inițiale la spital au indicat că nu există rezultate îngrijorătoare, ceea ce a dus la externarea tuturor celor 24 de studenți.

Alte incidente 

Incidentul de la Kayseri se adaugă la o serie de focare de toxiinfecții alimentare care au afectat instituțiile de învățământ din Turcia în ultimele luni.

La începutul lunii aprilie, 48 de elevi au fost internați în spital după ce au consumat alimente dintr-un bazar la o școală secundară din Aydın, vestul Turciei.

În mod similar, în aprilie, 23 de elevi de liceu dintr-un cămin Imam Hatip, din provincia Ordu de la Marea Neagră au avut nevoie de tratament în urma unei cine de iftar.

În februarie 2024, opt elevi de la o școală primară și secundară din sud-estul provinciei Adıyaman au primit îngrijiri medicale după ce au consumat prăjituri.

În ianuarie 2024, 12 elevi de la o școală din Kayseri au necesitat spitalizare din cauza alimentelor consumate în pauza de masă.

În aceeași lună, 95 de eleve dintr-un cămin de fete din provincia Kastamonu au fost internate în spital după ce au consumat o mâncare de pui.

În noiembrie 2023, 117 studenți au suferit de otrăvire alimentară după o cină la cantină în provincia mediteraneană Isparta.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...