joi, aprilie 25, 2024

Căminele studențești Guleniste, conduse de asociații pro-Erdogan

69 de cămine au fost confiscate prin decret de către guvern și au fost distribuite către fundațiile și asociații pro-Erdogan, conform portalului de știri, Birgün.

După lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016, 848 de cămine au fost închise prin decretul cu nr.667 pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen. Din numărul total, doar 79 de cămine au fost puse în funcțiune drept cămine de stat, iar 769 de cămine au fost puse în posesia fundațiilor și asociațiilor afiliate intereselor președintele turc, Recep Erdogan.

Deputatul din partidul de opoziției, Partidul Popular Republican (CHP), Sezgin Tanrikulu a adresat ministrului turc al Educației întrebări scrise despre numărul și capacitatea  căminelor de elevi și studenți deschise până la data de 23 iulie 2019.

Ministrul  Educației, Ziya Selcuk a  informat că cele 848 de cămine pentru elevi și studenți închise prin Decret continuă să ofere aceleași servicii de cazare și că aceste internate au fost date asociațiilor și fundațiilor solidare partidului de la guvernare.

„  Numărul total al căminelor din Turcia care sunt conduse de asociații este de 2642, iar un număr de 393 de cămine particulare aparțin unor fundații.”, a declarat Ziya Selcuk.

După lovitura de stat eșuată, 4.262 de companii și instituții și aproximativ 2.500 de școli afilicate cu Mișcarea Gulen au fost închise prin decrete de la guvernul turc.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.