vineri, ianuarie 7, 2022

Turcia: 2 editori anchetați pentru că au criticat operațiunea “Izvorul Păcii” din Siria

89 de persoane au fost reținute, în primele două zile de la declanșarea operațiunilor, pentru că au criticat operațiunea “Izvorul Păcii” pe rețelele de socializare, printre care și doi editori ale ziarelor din opoziție, sub pretextul că au făcut “propagandă teroristă”,conform bianet.org

În urma criticiilor aduse pe rețele de socializare derulării operațiunii Forțelor Armate turce în Siria, 89 de persoane au fost reținute printre care și editorii ziarelor Birgun și Diken. 

Joi dimineață, Hakan Demir, editorul ziarului Birgün a fost ridicat de la domiciul și reținut de către poliție. Hakan Demir a fost arestat sub motiv că ar fi  pus în pericol securitate națională, după ce a publicat  pe site detalii despre operațiunile Turciei. 

De asemenea, editorul ziarului Diken, Fatih Gökhan Diler, a fost arestat, joi, în timp ce se îndrepta spre redacție. 

După audieri, joi seară, cei doi editori au fost puși  sub control juridiciar.

Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune intervine în emisiunile anti-operațiun

Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune Turc (RTUK) a anunțat că o să intervină asupra știrilor și emisiunilor care se opun operațiuniilor Turciei în Siria.

“Emisiunile cu caracter separatist și denigrator la adresa  operațiunii vor fi reduse la tăcere urgent prin colaborarea noastră cu instituțiile statului,” a subliniat Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune Turc.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat, miercuri, declanşarea unei operaţiuni militare împotriva miliţiilor kurde YPG pe care a denumit-o operaţiunea „Izvorul Păcii”. Obiectivul operaţiunii vizează, conform propriilor afirmaţii, închiderea unui „coridor al terorii” în apropierea frontierei de sud al ţării sale şi crearea condiţiilor pentru repatrierea refugiaţilor sirieni.

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile