marți, aprilie 12, 2022

Tănără aflată după gratii, diagnosticată cu cancer mamar

O tânără de 28 de ani, condamnată la șapte ani de închisoare pentru presupuse legături cu organizația clericului Fetullah Gulen, a fost diagnosticată cu cancer mamar, scrie boldmedia.com

În aprilie 2019, Betül Aygün a fost supusă unei biopsii la sân. Din păcate, rezultatul a venit târziu iar tumoarea  a crescut rapid.

Abdurahman Aygün, soțul acesteia a povestit că în urmă cu șase luni femeia a fost dusă la Spitalul de Stat Odemiș unde i s-a făcut o biopsie. Cu toate acesta, tânăra  fusese diagnosticată cu cancer mamar cu trei săptămâni în urmă.

Aygun a precizat că procedurile de înregistrare a actelor în spital sunt restricționate pentru că soția sa este condamnată la închisoare și pregătirea documentelor a  luat mult timp.  

Betul Aygun a fost transferată la Spitalul de Formare și Cercetare Katip Celebi din Izmir pentru a fi operată. Soțul ei a trimis o petiție către procurorul închisorii în care explică situația de sănătate a soției sale, însă nu s-a emis eliberarea acesteia. 

Tânăra nu știe în ce stadiul este boala

“Când m-am dus să o văd săptămâna trecută, medicul  mi-a spus că tumoarea a crescut mai repede decât în mod normal, într-o lună. Stresul și mediul în care trăiește sunt factori care  favorizează acest lucru. Nu știm exact stadiu bolii, ea trebuie monitorizată frecvent.” a  declarat soțul acesteia.

Abdurrahman Aygün s-a întâlnit cu procurorul închisorii, însă femeia nu poate primi rapoartele de la spital pentru că procedurile pentru condamnați sunt restricționate.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca