duminică, iulie 21, 2024

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile


Povestea unei avocate care a fost închisă sub acuzații de terorism, împreună cu copilul ei, dezvăluie condițiile mizerabile în care trăiesc copiii care își însoțesc mamele după gratii trăiesc, conform Stockholm Center for Freedom.

Trăind în prezent în Europa, după ce a petrecut cinci ani în închisoare, Özge Elif Hendekci, vorbit cu The Arrested Lawyers Initiative, un grup pentru drepturile omului din Bruxelles, într-un interviu intitulat „Tiny Hands, Big Walls: Story of a Turkish Mother and a Baby in Prison”.

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Fără asistență medicală

În ianuarie 2019, fiica ei Bahar, atunci în vârstă de 15 luni, și-a luxat încheietura mâinii în timp ce se juca. Hendekci și-a amintit că oficialii închisorii indiferenți la agonia copilului și că a fost nevoie de multă insistență din partea deținuților și a paramedicilor pentru a-i convinge să permită internarea lui Bahar.

Turcia, țara cu cele mai supraaglomerate penitenciare

Hendekci a vorbit și despre supraaglomerare, o altă problemă a închisorilor din Turcia. Aceasta a subliniat că peste 25 de deținuți au fost ținuți într-o secție destinată pentru 12 persoane.

Potrivit rapoartelor organismelor Consiliului Europei, Turcia are unele dintre cele mai supraaglomerate unități penitenciare din Europa, iar accesul la asistență medicală nu este doar inadecvat, ci și adesea supus întârzierilor substanțiale.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții mișcării Gülen, inspirate de clerul musulman, Fethullah Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 2013, care l-au implicat pe premierul de atunci Erdogan, membrii familiei sale și cercul său apropiat.

Erdoğan a desemnat mișcarea drept organizație teroristă și a început să-și ținteze membrii. Guvernul turc a intensificat represiunile împotriva mișcării în urma puciul eșuat din 2016. Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita închisoarea.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.