sâmbătă, mai 18, 2024

Antalya: Numărul căprioarelor a ajuns de la 7 până la 500

Numărul căprioarelor a ajuns la 500 după introducerea proiectului de protecție, când rămăseseră doar șapte exemplare, informează Hurriyet Daily.

Un proiect se desfășoară de mai bine de jumătate de secol pentru creșterea populației de căprioare, aflate printre speciile pe cale de dispariție, iar după 54 de ani de lucrări meticuloase, numărul căprioarelor a ajuns la 500.

În 1966, stația de reproducție Eșenadası Alageyik a fost înființată pentru doar șapte căprioare rămase în zona pădurii Düzlerçamı, care acoperă 29 de hectare. Odată cu creșterea numărului de căprioare, stația a fost extinsă de-a lungul anilor, iar astăzi a ajuns la un total de 521 de hectare.

Unele căprioare sunt echipate cu emițătoare de satelit și, în acest fel, stilul de viață al animalelor este monitorizat și se obțin date științifice. Ovăz și măceșe sunt, de asemenea, cultivate pentru a hrăni căprioarele în stația de reproducere.

Anul trecut, un oficial al Ministerului Agriculturii și Pădurilor a spus că unul dintre motivele care au dus la scăderea numărului de căprioare în unitatea forestieră din Antalya este faptul  că personalul municipalității colecta întîi, și apoi, lăsa liberi câinii vagabonzi în zonă.

„Câinii vagabonzi aruncați în zonă au devenit sălbatici și au început să mănânce bebelușii căprioarelor”, a susținut oficialul.

De asemenea, amenda pentru împușcarea unei căprioare în habitatul lor natural din zonă este de 90.000 lire (12.500 dolari).

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.