marți, decembrie 6, 2022

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Un jurnalist grec a anunțat că a fost deportat și a i-a fost interzis să se întoarcă în Turcia, conform Duvar English.

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Ulterior, el a fost trimis înapoi la Bruxelles, pe 26 august.

„După 23 de ani în care am trăit opt ​​ani, am călătorit și am lucrat în Turcia, autoritățile turce au decis să mă deporteze și să-mi interzică să mă întorc din motive de ordine publică”, a susținut Areteos.

Jurnalistul a spus că interogatoriul său de către poliția de la aeroport a sugerat că principalul motiv din spatele deciziei de deportare a fost „o vizită în sud-estul Turciei, o călătorie în nordul Siriei în 2015 și alte călătorii în restul Turciei”.

„În afară de acestea, motivul este contactele mele cu persoane considerate suspecte de statul turc și fotografiile legate de activitățile kurde din nordul Siriei pe care le-am achiziționat printr-un grup WhatsApp urmărind evoluțiile din regiune. Ca fiecare jurnalist, am primit astfel de știri și fotografii. Am a primit acreditare și card de presă de la agenții turcești.”, susține jurnalistul.

Jurnalistul a spus că va continua să scrie știri din Turcia chiar și de la distanță, cu speranța că decizia de deportare va fi inversată la un moment dat.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea autorităților turce.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.