sâmbătă, aprilie 27, 2024

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Un jurnalist grec a anunțat că a fost deportat și a i-a fost interzis să se întoarcă în Turcia, conform Duvar English.

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Ulterior, el a fost trimis înapoi la Bruxelles, pe 26 august.

„După 23 de ani în care am trăit opt ​​ani, am călătorit și am lucrat în Turcia, autoritățile turce au decis să mă deporteze și să-mi interzică să mă întorc din motive de ordine publică”, a susținut Areteos.

Jurnalistul a spus că interogatoriul său de către poliția de la aeroport a sugerat că principalul motiv din spatele deciziei de deportare a fost „o vizită în sud-estul Turciei, o călătorie în nordul Siriei în 2015 și alte călătorii în restul Turciei”.

„În afară de acestea, motivul este contactele mele cu persoane considerate suspecte de statul turc și fotografiile legate de activitățile kurde din nordul Siriei pe care le-am achiziționat printr-un grup WhatsApp urmărind evoluțiile din regiune. Ca fiecare jurnalist, am primit astfel de știri și fotografii. Am a primit acreditare și card de presă de la agenții turcești.”, susține jurnalistul.

Jurnalistul a spus că va continua să scrie știri din Turcia chiar și de la distanță, cu speranța că decizia de deportare va fi inversată la un moment dat.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea autorităților turce.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.