vineri, iulie 19, 2024

VIDEO.Istanbul: 29 de persoane ucise în incendiu de la un club de noapte

Cel puțin 29 de persoane au murit într-un incendiu care a început în timpul lucrărilor de reparații în timpul zilei la un club de noapte din Istanbul, Turcia, relatează CNN.

Conform biroului guvernatorului din Istanbul, 29 de persoane au murit, iar alte opt persoane au fost rănite, dintre care șapte sunt în stare gravă.

Incendiul a început cu puțin înainte de ora 13.00. ora locală, la un bloc cu 16 etaje de pe strada Gundogdu, o zonă aglomerată din cartierul Gayrettepe, din districtul Besiktaș, iar toate victimele erau muncitori în construcții.

Focul a început în timpul lucrărilor de renovare a clădirii, care este situat în subteran.

5 persoane arestate

Au fost emise mandate de arestare pentru cinci persoane, inclusiv trei persoane care administrau clubul de noapte și una responsabilă de renovare, anunță ministrul turc al Justiției, Yilmaz Tunc, pe platforma X.

„Eforturile de inspecție la fața locului și de colectare a dovezilor sunt în desfășurare, iar o echipă de 3 experți specializați în securitatea muncii și incendiu își continuă, de asemenea, munca pentru a determina cauza incendiului”, se arată în postare.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.