duminică, aprilie 14, 2024

VIDEO.Istanbul: 29 de persoane ucise în incendiu de la un club de noapte

Cel puțin 29 de persoane au murit într-un incendiu care a început în timpul lucrărilor de reparații în timpul zilei la un club de noapte din Istanbul, Turcia, relatează CNN.

Conform biroului guvernatorului din Istanbul, 29 de persoane au murit, iar alte opt persoane au fost rănite, dintre care șapte sunt în stare gravă.

Incendiul a început cu puțin înainte de ora 13.00. ora locală, la un bloc cu 16 etaje de pe strada Gundogdu, o zonă aglomerată din cartierul Gayrettepe, din districtul Besiktaș, iar toate victimele erau muncitori în construcții.

Focul a început în timpul lucrărilor de renovare a clădirii, care este situat în subteran.

5 persoane arestate

Au fost emise mandate de arestare pentru cinci persoane, inclusiv trei persoane care administrau clubul de noapte și una responsabilă de renovare, anunță ministrul turc al Justiției, Yilmaz Tunc, pe platforma X.

„Eforturile de inspecție la fața locului și de colectare a dovezilor sunt în desfășurare, iar o echipă de 3 experți specializați în securitatea muncii și incendiu își continuă, de asemenea, munca pentru a determina cauza incendiului”, se arată în postare.

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.