joi, septembrie 1, 2022

Turcii cumpără bijuterii de imitație după ce aurul a atins un preț record

Vânzarea aurului imitativ a devenit populară pe piețele de bijuterii din Turcia, după ce aurul a ajuns la un preț record, relatează Duvar English.

În timpul sezonului de nuntă în Turcia, vânzările de aur sunt în mod normal ridicate, deoarece este tradițional în țară ca oaspeții să ofere monezi de aur și bijuterii , miresei. 

Însă anul acesta, turcii au cumpărat bijuterii care imită aurul, cunoscut sub numele de „aurul sirian” datorită faptului că este adesea vândut de bijutierii sirieni.

„În opinia mea, aceasta este o criză globală a sistemului. Trebuie privit în întregime. Cred că [prețul] aurului și dolarului va crește. Sincer, caut alte linii de lucru. Lucrez de mult timp fără să obțin profit. Nu-mi văd viitorul. Mulți bijutieri au închis sau au găsit alte ocupații în această perioadă „, a spus Haydar Güzel, bijutier din 1982.

Mai mult, bijutierul sirian, Sahra Abdullah a povestit că face afaceri mult mai profitabile decât bijutierii care vând aur real.

„Aurul normal este foarte scump. Ceea ce vindem este foarte aproape de real. Culoarea nu se estompează rapid. Vindem mult mai mult decât bijutierii ”, a afirmat Abdullah.

Prețul aurului la nivel record 

Turcia a atins recordul din ultimii nouă ani, cu 1.980 de dolari  per uncie. Astfel, un gram de aur costă în prezent 437 TL, iar o brățară de aur de 14 karate se vinde pentru 288 TL, în timp ce un gram de 22 de karate se vinde pentru 417 TL.

Prețul aurului a crescut în Turcia din cauza pandemiei COVID-19 și tensiunilor  cu Statele Unite.


Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...