joi, aprilie 7, 2022

Turcii cumpără bijuterii de imitație după ce aurul a atins un preț record

Vânzarea aurului imitativ a devenit populară pe piețele de bijuterii din Turcia, după ce aurul a ajuns la un preț record, relatează Duvar English.

În timpul sezonului de nuntă în Turcia, vânzările de aur sunt în mod normal ridicate, deoarece este tradițional în țară ca oaspeții să ofere monezi de aur și bijuterii , miresei. 

Însă anul acesta, turcii au cumpărat bijuterii care imită aurul, cunoscut sub numele de „aurul sirian” datorită faptului că este adesea vândut de bijutierii sirieni.

„În opinia mea, aceasta este o criză globală a sistemului. Trebuie privit în întregime. Cred că [prețul] aurului și dolarului va crește. Sincer, caut alte linii de lucru. Lucrez de mult timp fără să obțin profit. Nu-mi văd viitorul. Mulți bijutieri au închis sau au găsit alte ocupații în această perioadă „, a spus Haydar Güzel, bijutier din 1982.

Mai mult, bijutierul sirian, Sahra Abdullah a povestit că face afaceri mult mai profitabile decât bijutierii care vând aur real.

„Aurul normal este foarte scump. Ceea ce vindem este foarte aproape de real. Culoarea nu se estompează rapid. Vindem mult mai mult decât bijutierii ”, a afirmat Abdullah.

Prețul aurului la nivel record 

Turcia a atins recordul din ultimii nouă ani, cu 1.980 de dolari  per uncie. Astfel, un gram de aur costă în prezent 437 TL, iar o brățară de aur de 14 karate se vinde pentru 288 TL, în timp ce un gram de 22 de karate se vinde pentru 417 TL.

Prețul aurului a crescut în Turcia din cauza pandemiei COVID-19 și tensiunilor  cu Statele Unite.


Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.