luni, aprilie 11, 2022

Turcia: Scrisoare de după gratii către pisica lui

Fostul directorul al unui canal de știri de stat turcesc a scris o scrisoare către pisica lui, Mia, în timp ce el  se află după gratii sub acuzații de terorism.

Una dintre fiicele lui Ahmet Boken a postat pe rețelele de socializare imagini cu scrisoarea primită de la tatăl său  către noul animal de companie al familiei, pisica Mia.

“Ați mai văzut o astfel de scrisoare?” a adăugat Esma Boken, lângă imaginile cu scrisoarea tatălui.

“Nu ne cunoaștem pentru că ești adusă acasă în lipsa mea, dar eu știu totul despre tine pentru că fetele mele mi-au povestit multe. Tu nu mi-ai scris mie nici o scrisoare, așa că am vrut să îți scriu eu. Bun venit în familia noastră! Le-ai bucurat pe fete în lipsa mea. Chiar dacă nu ne cunoaștem, te iubesc. Te rog, nu le zgâria pe fetele mele și nu le supăra. Ai grijă ca fetele să te îngrijească bine și arătă-ți  iubirea cu mult :Miau! […]Sper că te-am desenat bine!” a scris jurnalistul în scrisoare.

Ahmet Boken a fost director al TRT HABER, un canal de știri, care în perioada în care el era  la conducere,  a avut cel mai mare rating. 

Boken a fost arestat imediat după puciul eșuat pentru apartenența la organizație teroristă, urmând să fie plasat în penitenciarul Sincan, din Ankara și condamnat la 9 ani și 9 luni.

SUHEILA ISMAIL/BUCUREȘTI

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.