vineri, aprilie 26, 2024

Turcia: Apelul disperat al sectorului turistic afectat de războiul din Ucraina:„Turismul intern nu poate salva industria”

Firmele turcești de turism au cerut autorităților să ofere sprijin financiar pentru a le ajuta să facă față impactului negativ al războiului din Ucraina asupra afacerilor lor, conform Ahval News.

Serdar Karcılıoğlu, șeful Aociații de directori de hoteluri din Bodrum, a susținut că anul trecut, industria turismului a adus 24 de miliarde de dolari economiei turce și va avea nevoie de cel puțin 10 miliarde de dolari pentru a acoperi datorii și alte cheltuieli.

„Anul acesta, turismul intern nu poate salva industria. Multe hoteluri vor fi scoase la licitație pentru că proprietarii lor nu vor putea rambursa datoria”, susține Karcılıoğlu.

Datoriile sectorului  sub formă de împrumuturi restante depășesc 8 miliarde de lire (540 de milioane de dolari) și este deja clar că firmele nu vor putea rambursa această sumă din cauza războiului din Ucraina.

„Este nevoie de sprijin urgent pentru împrumuturi pentru ca sectorul să își poată plăti datoriile restante și să treacă peste perioada actuală. Companiile de asigurări nu asigură avioanele care pleacă din Rusia, oamenii nu vor putea veni chiar dacă vor”, a declarat jurnalistul specialist în turism, Fehmi Köfteoğlu.

Băncile turcești au vândut deja 271 de hoteluri pentru a-și acoperi datoriile neplătite ale foștilor proprietari în timpul pandemiei.

Războiul din Ucraina amenință industria turistică a Turciei. Turiștii ruși și ucraineni reprezintă mai mult de un sfert din toți vizitatorii anul trecut. Turcia încearcă să sporească veniturile din turism pentru a ajuta la stabilizarea lirei, care și-a pierdut 44% din valoare în 2021, pentru a stimula creșterea economică și pentru a-și finanța deficitul.

Înainte de izbucnirea războiului, guvernul turc a prezis că veniturile din turism în acest an ar putea egala sau depăși recordul de 35 de miliarde de dolari câștigat în 2019. Aproximativ 4,5 milioane de ruși și două milioane de ucraineni au vizitat Turcia în 2021, potrivit datelor Ministerului Turismului.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org