joi, aprilie 7, 2022

Turcia: Apelul disperat al sectorului turistic afectat de războiul din Ucraina:„Turismul intern nu poate salva industria”

Firmele turcești de turism au cerut autorităților să ofere sprijin financiar pentru a le ajuta să facă față impactului negativ al războiului din Ucraina asupra afacerilor lor, conform Ahval News.

Serdar Karcılıoğlu, șeful Aociații de directori de hoteluri din Bodrum, a susținut că anul trecut, industria turismului a adus 24 de miliarde de dolari economiei turce și va avea nevoie de cel puțin 10 miliarde de dolari pentru a acoperi datorii și alte cheltuieli.

„Anul acesta, turismul intern nu poate salva industria. Multe hoteluri vor fi scoase la licitație pentru că proprietarii lor nu vor putea rambursa datoria”, susține Karcılıoğlu.

Datoriile sectorului  sub formă de împrumuturi restante depășesc 8 miliarde de lire (540 de milioane de dolari) și este deja clar că firmele nu vor putea rambursa această sumă din cauza războiului din Ucraina.

„Este nevoie de sprijin urgent pentru împrumuturi pentru ca sectorul să își poată plăti datoriile restante și să treacă peste perioada actuală. Companiile de asigurări nu asigură avioanele care pleacă din Rusia, oamenii nu vor putea veni chiar dacă vor”, a declarat jurnalistul specialist în turism, Fehmi Köfteoğlu.

Băncile turcești au vândut deja 271 de hoteluri pentru a-și acoperi datoriile neplătite ale foștilor proprietari în timpul pandemiei.

Războiul din Ucraina amenință industria turistică a Turciei. Turiștii ruși și ucraineni reprezintă mai mult de un sfert din toți vizitatorii anul trecut. Turcia încearcă să sporească veniturile din turism pentru a ajuta la stabilizarea lirei, care și-a pierdut 44% din valoare în 2021, pentru a stimula creșterea economică și pentru a-și finanța deficitul.

Înainte de izbucnirea războiului, guvernul turc a prezis că veniturile din turism în acest an ar putea egala sau depăși recordul de 35 de miliarde de dolari câștigat în 2019. Aproximativ 4,5 milioane de ruși și două milioane de ucraineni au vizitat Turcia în 2021, potrivit datelor Ministerului Turismului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.