luni, decembrie 4, 2023

Turcia: Apelul disperat al sectorului turistic afectat de războiul din Ucraina:„Turismul intern nu poate salva industria”

Firmele turcești de turism au cerut autorităților să ofere sprijin financiar pentru a le ajuta să facă față impactului negativ al războiului din Ucraina asupra afacerilor lor, conform Ahval News.

Serdar Karcılıoğlu, șeful Aociații de directori de hoteluri din Bodrum, a susținut că anul trecut, industria turismului a adus 24 de miliarde de dolari economiei turce și va avea nevoie de cel puțin 10 miliarde de dolari pentru a acoperi datorii și alte cheltuieli.

„Anul acesta, turismul intern nu poate salva industria. Multe hoteluri vor fi scoase la licitație pentru că proprietarii lor nu vor putea rambursa datoria”, susține Karcılıoğlu.

Datoriile sectorului  sub formă de împrumuturi restante depășesc 8 miliarde de lire (540 de milioane de dolari) și este deja clar că firmele nu vor putea rambursa această sumă din cauza războiului din Ucraina.

„Este nevoie de sprijin urgent pentru împrumuturi pentru ca sectorul să își poată plăti datoriile restante și să treacă peste perioada actuală. Companiile de asigurări nu asigură avioanele care pleacă din Rusia, oamenii nu vor putea veni chiar dacă vor”, a declarat jurnalistul specialist în turism, Fehmi Köfteoğlu.

Băncile turcești au vândut deja 271 de hoteluri pentru a-și acoperi datoriile neplătite ale foștilor proprietari în timpul pandemiei.

Războiul din Ucraina amenință industria turistică a Turciei. Turiștii ruși și ucraineni reprezintă mai mult de un sfert din toți vizitatorii anul trecut. Turcia încearcă să sporească veniturile din turism pentru a ajuta la stabilizarea lirei, care și-a pierdut 44% din valoare în 2021, pentru a stimula creșterea economică și pentru a-și finanța deficitul.

Înainte de izbucnirea războiului, guvernul turc a prezis că veniturile din turism în acest an ar putea egala sau depăși recordul de 35 de miliarde de dolari câștigat în 2019. Aproximativ 4,5 milioane de ruși și două milioane de ucraineni au vizitat Turcia în 2021, potrivit datelor Ministerului Turismului.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.