joi, aprilie 7, 2022

Statistici îngrijorătoare! Numărul deținuților depășește 309.000 în închisorile turcești


Numărul deținuților din închisorile turcești au ajuns la  309.558, în februarie, potrivit datelor publicate de Direcția Generală a Închisorilor și Caselor de Detenție (CTE), conform Turkish Minutes.

Un total de 271.163 de deținuți au fost condamnați pentru o infracțiune, în timp ce 38.395 sunt în arest preventiv. Potrivit direcției generale, 1.960 de copii își însoțesc mamele în închisoare.

Guvernul vrea mai multe închisori

Guvernul turc a alocat 8,7 miliarde de lire pentru construirea a 36 de noi închisori în următorii patru ani, ceea ce va crește semnificativ rata deja ridicată de încarcerare a Turciei. Numărul instituțiilor penale turcești va crește la 419 în 2025. În prezent există 383 de închisori în țară.

Planul de investiții pentru 2022 al Ministerului Justiției, inclusiv construirea de noi închisori, a fost aprobat de președintele Recep Tayyip Erdoğan și publicat în Monitorul Oficial.

Abdüllatif Şener, din partidul principal de opoziție, a acuzat partidul lui Erdogan că a construit atâtea închisori de când a venit la putere în 2002 câte au fost construite de la întemeierea Republicii Turce până atunci.

 „Nu există nici un an în care nu aţi reuşit să construiţi o închisoare, şi ați construit 141 de închisori doar din 2014.”

Turcia are cele mai aglomerate închisori din Europa

Cel mai recent raport anual al Consiliului Europei a arătat că Turcia a avut cea mai mare rată de încarcerare dintre cele 47 de țări ale CoE în 2020, cu 357 de prizonieri la 100.000 de locuitori.

Potrivit raportului CoE, rata populației închisorilor din Turcia a crescut cu 115,3% în ultimii 10 ani și a avut cele mai aglomerate închisori din Europa, cu 127 de deținuți la 100 de locuri disponibile pe 31 ianuarie 2020.

Detenții și arestări în masă au început să aibă loc în Turcia de la o tentativă de lovitură de stat din iulie 2016. Criticii îl acuză pe președintele Erdoğan că a folosit incidentul ca pretext pentru a înlătura disidența.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.