sâmbătă, februarie 4, 2023

Șeful mafiei zguduie Turcia cu noi acuzații. Fiul fostul prim-ministru ar fi traficant de droguri

Șeful mafiei turcești, Sedat Peker a zguduit Turcia, după ce a postat ultimul videoclip pe canalului de Youtube, în care îl acuză pe fiul fostului prim-ministru, Binali Yıldırım și fostul  ministru al interne, Mehmet Ağar, că face parte dintr-un plan internațional de trafic de droguri, conform Duvar English.

Peker a făcut dezvăluiri șocante cu privire la o rută de droguri și despre evenimentele din Columbia, de pe 9 iunie, anul trecut, când autoritățile columbiene au confiscat 4,9 tone de cocaină.

„Cocaina venea anterior în Turcia prin Columbia. Autoritățile turce nici nu au deschis dosar, nici nu au trimis specialiști în Columbia. Ulterior, dealeri au încercat să găsească o nouă rută”, a spus Peker.

„După ce au înțeles că nu o pot gestiona acolo, s-au îndreptat spre Venezuela, care are o frontieră lungă de 800 de kilometri. Este ușor să o duci din Columbia până acolo, deoarece Departamentul de combatere a drogurilor( DEA) din America nu are controale acolo”, a adăugat acesta.

Întrebare delicată

„Cine a plecat în Venezuela pentru a forma o nouă rută după ce a fost prins acest lot?” a întrebat Peker, susținând că  Erkan Yıldırım, fiul fostului premier a stat în Venezuela câte patru zile în ianuarie și februarie 2021.

Liderul mafiei a mai susținut că în viitor vor avea loc un alt transport de droguri în Panama, deoarece navele de marfă uscată care transportă cocaină din portul Caracas al Venezuelei trebuie să se oprească acolo ca parte a noii rute. Cocaina introdusă de contrabandă în Turcia va fi distribuită în iahturi.

Ministrul actual de interne, într-o emisiune la o televiziune de stat, a susținut că nu a putut trimite un echipaj în Columbia din cauza pandemiei.

De asemenea, Bilali Yildirim l-a apărat pe fiul său, argumentând că acesta mers în scop caritabil.

 ”Afirmațiile sunt absolut calomnioase. Fiul meu a plecat în Venezuela pentru a distribuit truse de testare și măști, în cadrul pandemiei”, a afirmat acesta.

Turcia eliminat, de anul trecut, vama pentru alimente de bază importante din Venezuela, iar în octombrie 2020 au fost descoperite droguri ascunse în cutiile de brânză.

Fostul ministru al justiției acuzat de uciderea a doi jurnaliști

O altă acuzație îngrozitoare a lui Peker susține că Ağar este responsabili pentru crimele nerezolvate ale jurnaliștilor Uğur Mumcu și Kutlu Adalı.

Peker a spus că a fost abordat șeful securității de atunci și Ağar pentru a ucide lui Adalı, în Cipru de Nord, în 1996. Mafiotul a recunoscut că l-a trimis pe frate lui în Cipru pentru această misiune.

Sedat Peker a vorbit și despre moartea suspectă a ziaristului de investigației, Uğur Mumcu, ucis în 1993. 

”De ce a fost ucis Uğur Mumcu?” a întrebat Peker. ”Uitați ce a scris în această perioadă. El a investigat terenurile de droguri și comerțul cu arme în zonele de conflict. Cine a fost primul la locul crimei? Mehmet Agar. Criminalul este întotdeauna primul. Și i-a spus soției ziaristului că dacă scoate el (Agar) o cărămidă de aici, statul se va prăbuși” a răspuns el.

Sedat Peker, un lider al mafiei faimos a depășit 40 de milioane de vizualizări pe canalul său de Youtube, cu o serie de șapte episoade, unde face dezvăluiri despre oficialii turci. Mai mult de atât a fost listat pe IMDB cu o notă de 9,9.

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.

Ce ar însemna ca Erdogan să piardă alegerile prezidențiale?

Criza economică din Turcia a pus în pericol lunga domnie a lui Erdogan. Pe măsură ce prețurile au crescut, președintele a continuat să reducă ratele dobânzilor, răsturnând teoria economică și conducând prețurile mai mari.

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.

Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

„Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață! Faimoasa solistă a fost prima avocată tătăroaică din România

Faimoasa cântăreață, supranumită „Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață, marți, 31 ianuarie 2023. Kadriye Nurmambet, născută în Dobrich, Bulgaria în...

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

CEDO a decis! Turcia trebuie să plătească peste 12.000 de euro daune morale unui jurnalist

Turcia a încălcat articolele 5 (1), (3), (4), (5) și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului în cazul unui jurnalist care a fost arestat de un tribunal turc în urma unei tentative de lovitură de stat în 2016.