joi, aprilie 25, 2024

Șeful mafiei zguduie Turcia cu noi acuzații. Fiul fostul prim-ministru ar fi traficant de droguri

Șeful mafiei turcești, Sedat Peker a zguduit Turcia, după ce a postat ultimul videoclip pe canalului de Youtube, în care îl acuză pe fiul fostului prim-ministru, Binali Yıldırım și fostul  ministru al interne, Mehmet Ağar, că face parte dintr-un plan internațional de trafic de droguri, conform Duvar English.

Peker a făcut dezvăluiri șocante cu privire la o rută de droguri și despre evenimentele din Columbia, de pe 9 iunie, anul trecut, când autoritățile columbiene au confiscat 4,9 tone de cocaină.

„Cocaina venea anterior în Turcia prin Columbia. Autoritățile turce nici nu au deschis dosar, nici nu au trimis specialiști în Columbia. Ulterior, dealeri au încercat să găsească o nouă rută”, a spus Peker.

„După ce au înțeles că nu o pot gestiona acolo, s-au îndreptat spre Venezuela, care are o frontieră lungă de 800 de kilometri. Este ușor să o duci din Columbia până acolo, deoarece Departamentul de combatere a drogurilor( DEA) din America nu are controale acolo”, a adăugat acesta.

Întrebare delicată

„Cine a plecat în Venezuela pentru a forma o nouă rută după ce a fost prins acest lot?” a întrebat Peker, susținând că  Erkan Yıldırım, fiul fostului premier a stat în Venezuela câte patru zile în ianuarie și februarie 2021.

Liderul mafiei a mai susținut că în viitor vor avea loc un alt transport de droguri în Panama, deoarece navele de marfă uscată care transportă cocaină din portul Caracas al Venezuelei trebuie să se oprească acolo ca parte a noii rute. Cocaina introdusă de contrabandă în Turcia va fi distribuită în iahturi.

Ministrul actual de interne, într-o emisiune la o televiziune de stat, a susținut că nu a putut trimite un echipaj în Columbia din cauza pandemiei.

De asemenea, Bilali Yildirim l-a apărat pe fiul său, argumentând că acesta mers în scop caritabil.

 ”Afirmațiile sunt absolut calomnioase. Fiul meu a plecat în Venezuela pentru a distribuit truse de testare și măști, în cadrul pandemiei”, a afirmat acesta.

Turcia eliminat, de anul trecut, vama pentru alimente de bază importante din Venezuela, iar în octombrie 2020 au fost descoperite droguri ascunse în cutiile de brânză.

Fostul ministru al justiției acuzat de uciderea a doi jurnaliști

O altă acuzație îngrozitoare a lui Peker susține că Ağar este responsabili pentru crimele nerezolvate ale jurnaliștilor Uğur Mumcu și Kutlu Adalı.

Peker a spus că a fost abordat șeful securității de atunci și Ağar pentru a ucide lui Adalı, în Cipru de Nord, în 1996. Mafiotul a recunoscut că l-a trimis pe frate lui în Cipru pentru această misiune.

Sedat Peker a vorbit și despre moartea suspectă a ziaristului de investigației, Uğur Mumcu, ucis în 1993. 

”De ce a fost ucis Uğur Mumcu?” a întrebat Peker. ”Uitați ce a scris în această perioadă. El a investigat terenurile de droguri și comerțul cu arme în zonele de conflict. Cine a fost primul la locul crimei? Mehmet Agar. Criminalul este întotdeauna primul. Și i-a spus soției ziaristului că dacă scoate el (Agar) o cărămidă de aici, statul se va prăbuși” a răspuns el.

Sedat Peker, un lider al mafiei faimos a depășit 40 de milioane de vizualizări pe canalul său de Youtube, cu o serie de șapte episoade, unde face dezvăluiri despre oficialii turci. Mai mult de atât a fost listat pe IMDB cu o notă de 9,9.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.