sâmbătă, aprilie 9, 2022

Șeful mafiei zguduie Turcia cu noi acuzații. Fiul fostul prim-ministru ar fi traficant de droguri

Șeful mafiei turcești, Sedat Peker a zguduit Turcia, după ce a postat ultimul videoclip pe canalului de Youtube, în care îl acuză pe fiul fostului prim-ministru, Binali Yıldırım și fostul  ministru al interne, Mehmet Ağar, că face parte dintr-un plan internațional de trafic de droguri, conform Duvar English.

Peker a făcut dezvăluiri șocante cu privire la o rută de droguri și despre evenimentele din Columbia, de pe 9 iunie, anul trecut, când autoritățile columbiene au confiscat 4,9 tone de cocaină.

„Cocaina venea anterior în Turcia prin Columbia. Autoritățile turce nici nu au deschis dosar, nici nu au trimis specialiști în Columbia. Ulterior, dealeri au încercat să găsească o nouă rută”, a spus Peker.

„După ce au înțeles că nu o pot gestiona acolo, s-au îndreptat spre Venezuela, care are o frontieră lungă de 800 de kilometri. Este ușor să o duci din Columbia până acolo, deoarece Departamentul de combatere a drogurilor( DEA) din America nu are controale acolo”, a adăugat acesta.

Întrebare delicată

„Cine a plecat în Venezuela pentru a forma o nouă rută după ce a fost prins acest lot?” a întrebat Peker, susținând că  Erkan Yıldırım, fiul fostului premier a stat în Venezuela câte patru zile în ianuarie și februarie 2021.

Liderul mafiei a mai susținut că în viitor vor avea loc un alt transport de droguri în Panama, deoarece navele de marfă uscată care transportă cocaină din portul Caracas al Venezuelei trebuie să se oprească acolo ca parte a noii rute. Cocaina introdusă de contrabandă în Turcia va fi distribuită în iahturi.

Ministrul actual de interne, într-o emisiune la o televiziune de stat, a susținut că nu a putut trimite un echipaj în Columbia din cauza pandemiei.

De asemenea, Bilali Yildirim l-a apărat pe fiul său, argumentând că acesta mers în scop caritabil.

 ”Afirmațiile sunt absolut calomnioase. Fiul meu a plecat în Venezuela pentru a distribuit truse de testare și măști, în cadrul pandemiei”, a afirmat acesta.

Turcia eliminat, de anul trecut, vama pentru alimente de bază importante din Venezuela, iar în octombrie 2020 au fost descoperite droguri ascunse în cutiile de brânză.

Fostul ministru al justiției acuzat de uciderea a doi jurnaliști

O altă acuzație îngrozitoare a lui Peker susține că Ağar este responsabili pentru crimele nerezolvate ale jurnaliștilor Uğur Mumcu și Kutlu Adalı.

Peker a spus că a fost abordat șeful securității de atunci și Ağar pentru a ucide lui Adalı, în Cipru de Nord, în 1996. Mafiotul a recunoscut că l-a trimis pe frate lui în Cipru pentru această misiune.

Sedat Peker a vorbit și despre moartea suspectă a ziaristului de investigației, Uğur Mumcu, ucis în 1993. 

”De ce a fost ucis Uğur Mumcu?” a întrebat Peker. ”Uitați ce a scris în această perioadă. El a investigat terenurile de droguri și comerțul cu arme în zonele de conflict. Cine a fost primul la locul crimei? Mehmet Agar. Criminalul este întotdeauna primul. Și i-a spus soției ziaristului că dacă scoate el (Agar) o cărămidă de aici, statul se va prăbuși” a răspuns el.

Sedat Peker, un lider al mafiei faimos a depășit 40 de milioane de vizualizări pe canalul său de Youtube, cu o serie de șapte episoade, unde face dezvăluiri despre oficialii turci. Mai mult de atât a fost listat pe IMDB cu o notă de 9,9.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.