vineri, iulie 19, 2024

Turcia: Anchetă asupra jurnalistului care a făcut dezvăluiri despre moartea suspectă a unui tinere jurnaliste

Autoritățile turce au lansat o anchetă asupra jurnalistului care a raportat acuzațiile de viol și crimă împotriva deputatului aflat la guvernare, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), Tolga Ağar, în cazul morții suspecte a unei tinere jurnaliste, conform Hurriyet Daily News.

Baransel Ağc a dezvăluit pe 9 mai, un raport de autopsie a  victimei, Yeldana Kaharman, care dezvăluia că aceasta a fost spânzurată după ce deja murise. O anchetă a fost lansată o zi mai târziu în Ağca pentru „insultarea președintelui turc”, din cauza unui tweet pe care l-a postat în 2016.

Kaharman, în vârstă de 21 de ani, a venit în Turcia ca studentă universitară din Kazahstan și a fost găsită moartă în apartamentul ei din estul provinciei Elazığ, la 28 martie 2019.  În perioada acesta, tânăra era corespondent pentru un post de televiziune local.

Acuzațiile au fost făcute publice  de șeful  mafiei turcești, Sedat Peker într-un videoclip pe care l-a lansat pe YouTube pe 6 mai. Peker a susținut că Kaharman a fost violată de Ağar și apoi a depus o plângere la jandarmerie împotriva parlamentarului cu o zi înainte ca aceasta să moară. 

Jandarmeria a ales să nu acționeze în urma plângerii sale, a susținut șeful mafiei, o acuzație negată de jandarmerie.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.