vineri, aprilie 26, 2024

România este la a treia participare la Campionatul European de Securitate Cibernetică

CERT-RO și SRI, împreună cu mai mulți parteneri privați, au finalizat selecția lotului național care va participa la Campionatul European de Securitate Cibernetică, din Malaga, competiție la care România a obținut locul al doilea la ediția precedentă și la care vor participa concurenți din 15 țări, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.

Timp de o săptămână, la Bran, specialiști CERT-ro, ai Serviciului Român de Informații, precum și traineri de la companii private au pregătit și selecționat lotul național care va reprezenta România la Campionatul European din Malaga, din noiembrie. 13 tineri, aleși dintr-un total de 400 de înscriși, de la elevi de liceu, la studenți sau profesioniști în domeniu, au stat o săptămână în Bootcamp, unde au participat la traininguri, dar și simulări ale probelor de la finala din Spania. Fiecare țară participantă va fi reprezentată de 10 concurenți, 5, cu vârsta între 16 și 20 de ani, și 5, cu vârste între 21 și 25 de ani.

România este la a treia participare la Campionatul European de Securitate Cibernetică. Lotul național a ocupat, în 2015, locul al 5-lea, iar în 2016, a urcat pe a doua poziție a podiumului. În 2017, a crescut și numărul țărilor participante, de la 10, câte au fost anul trecut, la 15.

Concursul adună la un loc pe cei mai talentați tineri în domeniul securității cibernetice. Concurenții vor avea de securizat servere, site-uri sau aplicații împotriva unor atacuri ale hackerilor. Ei vor trebui să prevină furtul de date, dar să știe și cum să spargă „zidurile” de apărare ale concurenților pentru a obține datele lor. În Bootcampul de la Bran, tinerii au protejat serverele unor bănci sau site-urile unor instituții guvernamentale, de exemplu, dar, totul, la nivel de simulare! În plus, analiza de date, exploatarea binarelor sau criptografia s-au numărat printre domeniile cu care se vor confrunta tinerii și la competiția europeană.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.