miercuri, noiembrie 22, 2023

Un turc a sunat la poliție după ce a confundat sateliții Starlink cu o invazie extraterestră

O persoană care a observat pe cer sateliții Starlink ai SpaceX, o companie condusă de Elon Musk, a crezut că este o invazie extraterestră și a cerut ajutor de la poliție, conform Gazete Duvar.

Un turc din provincia Çorum, din nordul Turciei, care a văzut pe cer sateliții la orele nopții, pe 25 septembrie, a cerut ajutorul poliției, temându-se că are loc o invazie extraterestră.

Tânărul care a făcut denunțul a arătat imaginile pe care le-a dus la poliție și a spus că a făcut sesizare în cazul unui atac. Echipele de poliție, în schimb, au informat că obiectele luminoase de pe cer erau sateliți.

SpaceX așteaptă acordul Turciei

Starlink oferă servicii de sateliți pe orbită joasă și are peste 5.000 de sateliți mici pe orbită terestră joasă.

În prezent, serviciul de internet prin satelit Starlink nu este operațional în Turcia. Cu toate acestea, SpaceX așteaptă aprobarea guvernului turc pentru a-și iniția serviciile în țară.

În februarie 2023, CEO-ul companiei, Elon Musk, a oferit servicii Starlink Turciei în urma cutremurului.

Cu toate acestea, guvernul turc a refuzat oferta, declarând că deține o capacitate adecvată de satelit pentru a ajuta regiunile afectate de cutremur.

În timpul întâlnirii lui Musk cu președintele Recep Tayyip Erdogan din septembrie, Musk și-a declarat încă o dată dorința de a opera în Turcia. Cu toate acestea, autoritățile turce ezită în privința Starlink, care ar putea fi mai greu de reglementat decât furnizorii de internet convenționali care sunt sub control puternic de stat, în special în timpul revoltelor politice.

Opera Națională: Peste 200 de elevi și profesori premiați la „Gala Lumina”

Sute de părinți, profesori și invitați au aplaudat performanțele elevilor din Școlile Lumina, care au obținut performanțe remarcabile la olimpiade naționale și internaționale, la competiții sportive, culturale și în campionate naționale.

Meci de fotbal Germania-Turcia: Faimosul fotbalist turc va juca contra Turciei

İlkay Gündoğan va fi căpitanul echipei naționale de fotbal germane în timpul meciului amical de sâmbătă cu Turcia de la Berlin.

Asasinul jurnalistului Hrant Dink eliberat: „Trebuia să rămână pe viață”

Eliberarea lui Samast a stârnit o reacție uriașă în rândul politicienilor, activiștilor pentru drepturile omului și cetățenilor.

Furtuna în Marea Neagră. Turcia caută 11 membri ai unei nave

Kafkametler s-a scufundat cu 12 membri ai echipajului la bord, după ce a lovit, duminică, un dig, în timp ce încerca să se adăpostească de vânturile și valuri violente la aproximativ 200 de kilometri (120 de mile) est de Istanbul.

Pacienții cu cancer din Gaza ajung în Turcia pentru tratament

Ministrul al Sănătății din Turcia, Fahrettin Koca, a declarat că 27 de pacienți au fost transportați cu avionul în Turcia din Egipt, împreună cu 13 însoțitori. Acesta a adăugat că bolnavii de cancer au reușit să treacă din Gaza în Egipt prin punctul de trecere a frontierei Rafah.

O turcoaică a câștigat premiul supranumit „Nobel al gastronomiei”

„Este o expresie a devotamentului meu din toată inima față de profesia mea de peste 20 de ani. Primirea acestui premiu este de mare importanță nu numai pentru mine ca bucătar, ci și pentru țara mea, ca turcoaică pe calea deschisă de Atatürk la aniversarea a 100 de ani a Republicii noastre.”, spune Demir.