joi, mai 23, 2024

Un turc a sunat la poliție după ce a confundat sateliții Starlink cu o invazie extraterestră

O persoană care a observat pe cer sateliții Starlink ai SpaceX, o companie condusă de Elon Musk, a crezut că este o invazie extraterestră și a cerut ajutor de la poliție, conform Gazete Duvar.

Un turc din provincia Çorum, din nordul Turciei, care a văzut pe cer sateliții la orele nopții, pe 25 septembrie, a cerut ajutorul poliției, temându-se că are loc o invazie extraterestră.

Tânărul care a făcut denunțul a arătat imaginile pe care le-a dus la poliție și a spus că a făcut sesizare în cazul unui atac. Echipele de poliție, în schimb, au informat că obiectele luminoase de pe cer erau sateliți.

SpaceX așteaptă acordul Turciei

Starlink oferă servicii de sateliți pe orbită joasă și are peste 5.000 de sateliți mici pe orbită terestră joasă.

În prezent, serviciul de internet prin satelit Starlink nu este operațional în Turcia. Cu toate acestea, SpaceX așteaptă aprobarea guvernului turc pentru a-și iniția serviciile în țară.

În februarie 2023, CEO-ul companiei, Elon Musk, a oferit servicii Starlink Turciei în urma cutremurului.

Cu toate acestea, guvernul turc a refuzat oferta, declarând că deține o capacitate adecvată de satelit pentru a ajuta regiunile afectate de cutremur.

În timpul întâlnirii lui Musk cu președintele Recep Tayyip Erdogan din septembrie, Musk și-a declarat încă o dată dorința de a opera în Turcia. Cu toate acestea, autoritățile turce ezită în privința Starlink, care ar putea fi mai greu de reglementat decât furnizorii de internet convenționali care sunt sub control puternic de stat, în special în timpul revoltelor politice.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park.