duminică, iunie 23, 2024

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

SpaceX a lui Elon Musk a solicitat autorităților locale o licență pentru a-și lansa internetul în Turcia, conform Turkish Minutes.

Serviciul de bancă largă prin satelit Starlink al SpaceX a cerut Autorității de Telecomunicații din Turcia (BTK), o licență globală de comunicare personală mobilă prin satelit (GMPCS) pentru a-și lansa internetul în Turcia.

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Erdogan vrea fabrică Tesla în Turcia

Musk i-a cerut lui Erdogan permisiunea de a opera Starlink în Turcia, potrivit unui comunicat al biroului de comunicații al lui Erdogan.

Ca răspuns, Erdoğan i-a cerut lui Musk să-și deschidă următoarea fabrică Tesla în Turcia.

Turcii nu sunt liberi pe internet

Nu se știe dacă guvernul turc, care este renumit pentru limitarea conectivității la internet a cetățenilor săi, va da undă verde unei operațiuni Starlink în Turcia.

Freedom House a declarat anul trecut că utilizatorii de internet turci nu sunt liberi din cauza restricțiilor privind conținutul și a represaliilor împotriva utilizatorilor pentru mesajele online.

Starlink a fost în centrul atenției încă de anul trecut, ajutând Ucraina cu furnizarea de comunicare prin satelit în timpul războiului cu Rusia.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.