sâmbătă, decembrie 2, 2023

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

SpaceX a lui Elon Musk a solicitat autorităților locale o licență pentru a-și lansa internetul în Turcia, conform Turkish Minutes.

Serviciul de bancă largă prin satelit Starlink al SpaceX a cerut Autorității de Telecomunicații din Turcia (BTK), o licență globală de comunicare personală mobilă prin satelit (GMPCS) pentru a-și lansa internetul în Turcia.

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Erdogan vrea fabrică Tesla în Turcia

Musk i-a cerut lui Erdogan permisiunea de a opera Starlink în Turcia, potrivit unui comunicat al biroului de comunicații al lui Erdogan.

Ca răspuns, Erdoğan i-a cerut lui Musk să-și deschidă următoarea fabrică Tesla în Turcia.

Turcii nu sunt liberi pe internet

Nu se știe dacă guvernul turc, care este renumit pentru limitarea conectivității la internet a cetățenilor săi, va da undă verde unei operațiuni Starlink în Turcia.

Freedom House a declarat anul trecut că utilizatorii de internet turci nu sunt liberi din cauza restricțiilor privind conținutul și a represaliilor împotriva utilizatorilor pentru mesajele online.

Starlink a fost în centrul atenției încă de anul trecut, ajutând Ucraina cu furnizarea de comunicare prin satelit în timpul războiului cu Rusia.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.