joi, noiembrie 30, 2023

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia s-a clasat pe ultimul loc în rândul țărilor europene în ceea ce privește raportul doctorilor per populație, conform Gazete Duvar.

Datelor Eurostat pentru 2021, indică că în Turcia există 218 medici la 100.000 de oameni.

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul în raportul doctor per populație.

Numărul total de medici din Turcia este de 183.569, în timp ce Germania este în frunte cu 377.000 de medici.

Grecia pe primul loc

În timp ce turcii s-au clasat pe ultimul loc, cu 218 medici la 100.000 de locuitori, atunci când se ia în considerare raportul doctor-populație, în timp ce Grecia se află pe primul loc, cu 629 de medici pe cap de locuitor.

A existat o creștere dramatică a medicilor turci care doresc să profeseze în străinătate după creșterea violenței la locul de muncă și înrăutățirea condițiilor de muncă din ultimii ani. Cei mai mulți dintre ei au emigrat în Germania, în special după ce nemții au inițiat un program de vize pentru lucrătorii calificați.

De asemenea, cetățenii turci s-au clasat pe locul cinci în rândul națiunilor europene în ceea ce privește numărul de vizite anuale la medic, cu opt vizite în medie. Slovacia s-a clasat pe primul loc cu 11 ori, în timp ce Suedia sa clasat pe ultimul loc cu 2,3 ​​ori.

„Ne pierdem medicii calificați”: De ce vor să plece doctorii turci în străinătate?

Proteste după tragedie: O rezidentă a murit într-un accident rutier după 36 de ore de lucru

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Ritualul Călușului dansat de tineri din Kenya pe scena IFLC 2023, din București

Festivalul, prezentat de îndrăgita actriță Tily Niculae, va începe joi, 23 noiembrie 2023, de la ora 18.30, la Lumina Sport Arena, fiind organizat de Lumina Instituții de Învățământ, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale.

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.