luni, iulie 15, 2024

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia s-a clasat pe ultimul loc în rândul țărilor europene în ceea ce privește raportul doctorilor per populație, conform Gazete Duvar.

Datelor Eurostat pentru 2021, indică că în Turcia există 218 medici la 100.000 de oameni.

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul în raportul doctor per populație.

Numărul total de medici din Turcia este de 183.569, în timp ce Germania este în frunte cu 377.000 de medici.

Grecia pe primul loc

În timp ce turcii s-au clasat pe ultimul loc, cu 218 medici la 100.000 de locuitori, atunci când se ia în considerare raportul doctor-populație, în timp ce Grecia se află pe primul loc, cu 629 de medici pe cap de locuitor.

A existat o creștere dramatică a medicilor turci care doresc să profeseze în străinătate după creșterea violenței la locul de muncă și înrăutățirea condițiilor de muncă din ultimii ani. Cei mai mulți dintre ei au emigrat în Germania, în special după ce nemții au inițiat un program de vize pentru lucrătorii calificați.

De asemenea, cetățenii turci s-au clasat pe locul cinci în rândul națiunilor europene în ceea ce privește numărul de vizite anuale la medic, cu opt vizite în medie. Slovacia s-a clasat pe primul loc cu 11 ori, în timp ce Suedia sa clasat pe ultimul loc cu 2,3 ​​ori.

„Ne pierdem medicii calificați”: De ce vor să plece doctorii turci în străinătate?

Proteste după tragedie: O rezidentă a murit într-un accident rutier după 36 de ore de lucru

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.