joi, aprilie 7, 2022

Proteste după tragedie: O rezidentă a murit într-un accident rutier după 36 de ore de lucru

O tânără rezidentă a murit într-un accident rutier după ce a ieșit dintr-o tură de 36 de ore de la spitalul județean din Ankara, conform Kronos34.com

Rümeysa Berin Șen, asistent clinici de ginecologie din spitalul județean din Ankara, în vârstă de 25 de ani, și-a pierdut viața, pe 23 octombrie, după ce a adormit la volan și intrat într-un camion.

Rezidenta a fost înmormântată în Alaplı, din provincia de la malul Mării Negre, Zonguldak. Tatăl ei, închis de cinci ani pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen, a aruncat pământ peste mormântul fiicei sale cu cătușe, conform kayseriolay.com

Murat Șen, fost decan al unei universități închise de guvern, a fost adus cu 20 de jandarmi și i-a fost permis să stea doar două ore la mormânt.

Protest: „Nu este accident, ci crimă”

Colegii tinerei au protestat în fața spitalului, pe 25 octombrie, criticând orele de lucru la care rezidenții sunt expuși în mod abuziv.

Aceștia au scandat „Nu pot fi ture de 36 de ore”, „Turele de 36 de ore sunt crimă”, „Doctorii obosiți mor”, alături de afișul cu poza tinerei.

În calitate de președinte TTB,  Șebnem Korur Fincancı a anunțat faptul că mai multe conferințe de presă, sub sloganul „Nu este accident, ci crimă”, vor avea loc în toată Turcia.

 „Facem apel la toți medicii și asistenții din toată țara pentru a comemora colega și pentru a ne revendica drepturile în data de 25.10.2021, luni, la 12.30”, a scris Fincancı.

Cazul lui Rümeysa Berin Șen, care a murit epuizată din cauza muncii nu este unul individual, fiind cunoscut faptul că rezidenții și doctorii noi sunt supuși la mai multă muncă decât cei în vârstă.

Deși instituțiile de stat au făcut un apel împotriva mobbingului, lucrurile în spitale au rămas neschimbate.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.