joi, martie 23, 2023

Proteste după tragedie: O rezidentă a murit într-un accident rutier după 36 de ore de lucru

O tânără rezidentă a murit într-un accident rutier după ce a ieșit dintr-o tură de 36 de ore de la spitalul județean din Ankara, conform Kronos34.com

Rümeysa Berin Șen, asistent clinici de ginecologie din spitalul județean din Ankara, în vârstă de 25 de ani, și-a pierdut viața, pe 23 octombrie, după ce a adormit la volan și intrat într-un camion.

Rezidenta a fost înmormântată în Alaplı, din provincia de la malul Mării Negre, Zonguldak. Tatăl ei, închis de cinci ani pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen, a aruncat pământ peste mormântul fiicei sale cu cătușe, conform kayseriolay.com

Murat Șen, fost decan al unei universități închise de guvern, a fost adus cu 20 de jandarmi și i-a fost permis să stea doar două ore la mormânt.

Protest: „Nu este accident, ci crimă”

Colegii tinerei au protestat în fața spitalului, pe 25 octombrie, criticând orele de lucru la care rezidenții sunt expuși în mod abuziv.

Aceștia au scandat „Nu pot fi ture de 36 de ore”, „Turele de 36 de ore sunt crimă”, „Doctorii obosiți mor”, alături de afișul cu poza tinerei.

În calitate de președinte TTB,  Șebnem Korur Fincancı a anunțat faptul că mai multe conferințe de presă, sub sloganul „Nu este accident, ci crimă”, vor avea loc în toată Turcia.

 „Facem apel la toți medicii și asistenții din toată țara pentru a comemora colega și pentru a ne revendica drepturile în data de 25.10.2021, luni, la 12.30”, a scris Fincancı.

Cazul lui Rümeysa Berin Șen, care a murit epuizată din cauza muncii nu este unul individual, fiind cunoscut faptul că rezidenții și doctorii noi sunt supuși la mai multă muncă decât cei în vârstă.

Deși instituțiile de stat au făcut un apel împotriva mobbingului, lucrurile în spitale au rămas neschimbate.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.