miercuri, februarie 28, 2024

Proteste după tragedie: O rezidentă a murit într-un accident rutier după 36 de ore de lucru

O tânără rezidentă a murit într-un accident rutier după ce a ieșit dintr-o tură de 36 de ore de la spitalul județean din Ankara, conform Kronos34.com

Rümeysa Berin Șen, asistent clinici de ginecologie din spitalul județean din Ankara, în vârstă de 25 de ani, și-a pierdut viața, pe 23 octombrie, după ce a adormit la volan și intrat într-un camion.

Rezidenta a fost înmormântată în Alaplı, din provincia de la malul Mării Negre, Zonguldak. Tatăl ei, închis de cinci ani pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen, a aruncat pământ peste mormântul fiicei sale cu cătușe, conform kayseriolay.com

Murat Șen, fost decan al unei universități închise de guvern, a fost adus cu 20 de jandarmi și i-a fost permis să stea doar două ore la mormânt.

Protest: „Nu este accident, ci crimă”

Colegii tinerei au protestat în fața spitalului, pe 25 octombrie, criticând orele de lucru la care rezidenții sunt expuși în mod abuziv.

Aceștia au scandat „Nu pot fi ture de 36 de ore”, „Turele de 36 de ore sunt crimă”, „Doctorii obosiți mor”, alături de afișul cu poza tinerei.

În calitate de președinte TTB,  Șebnem Korur Fincancı a anunțat faptul că mai multe conferințe de presă, sub sloganul „Nu este accident, ci crimă”, vor avea loc în toată Turcia.

 „Facem apel la toți medicii și asistenții din toată țara pentru a comemora colega și pentru a ne revendica drepturile în data de 25.10.2021, luni, la 12.30”, a scris Fincancı.

Cazul lui Rümeysa Berin Șen, care a murit epuizată din cauza muncii nu este unul individual, fiind cunoscut faptul că rezidenții și doctorii noi sunt supuși la mai multă muncă decât cei în vârstă.

Deși instituțiile de stat au făcut un apel împotriva mobbingului, lucrurile în spitale au rămas neschimbate.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.