sâmbătă, mai 18, 2024

O artistă moldoveancă pictează un oraș din Turcia de peste 12 ani

O moldoveancă transformă o provincie din Turcia cu arta sa mulară de peste 12 ani, a informat Daily Sabah. 

Povestea Ecaterinei Nicolau a început în 1999, când a venit ca turist în Turcia, iar acum a ajuns să decorează provincia nord-vestică, Kocaeli, cu picturile sale.  

„Am venit în Turcia acum 20 de ani, doar ca turist. Am vrut să văd o țară musulmană și am venit aici. M-am îndrăgostit de Izmit și am vrut să rămân”, a povestit moldoveanca.

După ce a lucrat în mai multe locuri de muncă timp de mai mulți ani, artista a decis, apoi, să revină la pictură, adevărata ei pasiune și profesie.

Ecaterina a închiriat un loc mic care l-a transformat într-un studio de pictură și a început să creeze opere de artă.

În 2008, oficialii din municipalitatea Kocaeli, impresionați de lucrările femeii, i-a propus să picteze alte patru districte.

“Pictez încă de când eram foarte tânăr, am și câteva premii în Mai târziu, am încercat să-mi continui picturile aici. Mi-am dezvoltat abilitățile primind instruire în pictură și am obținut certificat la nivel internațional. Ceea ce a început inițial ca unul sau două picturi mici s-a transformat în ceva mult mai mare cu ajutorul municipalității”, a spus Ecaterina.

Moldoveanca a apreciat reacțiile pozitive ale localnicilor.

“Oamenii pe care îi întâlnes îi spun<< Ecatarine, îți vedem numele pe pereți>> Sunt surprinși când află că eu sunt cel care pictează pereții. Voi continua să pictez picturi murale din oraș „, a declarat femeia.


Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.