marți, iulie 23, 2024

Nou record de cereri de imigrări. Doctorii vor să părăsească Turcia

Un număr record de medici au solicitat acte necesare pentru a se muta în străinătate în septembrie, conform Turkish Minutes.

Statisticile Asociației Medicale din Turcia (TTB) arată că, în septembrie, un număr record de 321 de medici au solicitat un certificat de bună stare înainte de a se muta în străinătate în septembrie, totalul ajungând la 1.649 în primele nouă luni ale anului 2023.

Cererile făcute pentru un certificat de bună reputație în ultimii 10 ani relevă o creștere semnificativă a numărului de medici care doresc să plece din țară.

Potrivit TTB, în timp ce doar 59 de medici au solicitat documentul în 2012, numărul a crescut la 90 în 2013, 118 în 2014 și 245 în 2016.

Începând din 2017, numărul cererilor a crescut mai rapid, ajungând la 482 în 2017, 802 în 2018, 1.057 în 2019, 931 în 2020 și 1.405 în 2021. Din cei 2.685 de medici care au aplicat pentru diplomă de medicină generală, anul trecut, 41 au fost generalişti și 1.344 de specialiști.

Cei mai puțini medici per locuitor

Din ce în ce mai mulți medici se mută în străinătate din cauza condițiilor proaste de muncă și a actelor de violență din Turcia, care are cel mai puțin număr de medici din Europa când sunt luate în considerare populațiile țărilor.

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Cei care își imaginează viitorul în Europa, Canada, SUA, Emiratele Arabe Unite sau Qatar includ nu numai medicii care lucrează pentru spitale de stat sau universitare, ci și medicii care desfășoară activități independente.

Motivele plecărilor medicilor includ eșecul guvernului Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) de a-și satisface nevoile gestionabile pentru sarcini de lucru, securitate sporită și salarii mai bune, precum și incidente de violență fizică împotriva lucrătorilor din domeniul sănătății care să devină un eveniment zilnic

Erdogan condamnă doctorii

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a supărat comunitatea medicală atunci când, în martie 2022, a condamnat un număr tot mai mare de medici turci care aleg să se mute în sectorul privat sau să plece în străinătate.

După ce s-a confruntat cu o reacție furioasă din partea comunității medicale, dintre care mii de membri au ieșit în stradă cu ocazia Zilei Medicinei, marcată în fiecare 14 martie în Turcia, Erdoğan a lăudat ulterior eforturile medicale sau, în special în timpul pandemiei, și a spus: „Turcia are just nevoie de medici săi și le este îndatorat.”

Abuzuri și presiuni

Atacurile și amenințările împotriva medicilor și a altor cadre medicale, venite din partea pacienților sau a rudelor acestora, sunt frecvente în Turcia. Medicii se confruntă cu violență, în unele cazuri chiar și cu moartea, pentru că nu au acordat tratament suficient sau l-ar fi acordat cu întârziere unei persoane din spitalele supraaglomerate din Turcia.

„Ne pierdem medicii calificați”: De ce vor să plece doctorii turci în străinătate?

Proteste după tragedie: O rezidentă a murit într-un accident rutier după 36 de ore de lucru

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,