joi, noiembrie 30, 2023

Cazul care a cutremurat Turcia! Copil, bolnav de una dintre cele mai mortale cancere, a murit

Yusuf Kerim Sayın, un copil bolnav de cancer osos, care a apărut pe prima pagină a ziarelor cu un videoclip cu el plângând după mama lui închisă după gratii, a murit, conform Bold Medya.

Moartea copilului de 6 ani a fost anunțată pe rețelele de socializare de tatăl său, Süleyman Sayın.

Cu câteva zile înainte, tatăl spusese că tumorile maligne, care erau localizate pe craniul copilului și pe coloana vertebrală creșteau din nou și au metastazat la unul dintre picioarele lui.

Lupta cu autoritățile turce

Despărțirea lui Yusuf Kerim de mama sa în timpul luptei cu sarcomul lui Ewing, unul dintre cele mai mortale tipuri de cancer osos, a declanșat un protest public larg răspândit și solicitările politicienilor și celebrităților pentru eliberarea mamei sale, Gülten Sayın, care ispășește o pedeapsă de șase ani și trei luni la condamnarea pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen, pentru că lucra la un cămin studențesc care a fost ulterior închis din cauza afilierii sale la mișcare.

Campaniile publice au condus la o legislație care permite amânarea pedepselor pentru femeile ai căror copii suferă de boală. Legea a fost adoptată în aprilie și a dus la eliberarea lui Gülten Sayın.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Ritualul Călușului dansat de tineri din Kenya pe scena IFLC 2023, din București

Festivalul, prezentat de îndrăgita actriță Tily Niculae, va începe joi, 23 noiembrie 2023, de la ora 18.30, la Lumina Sport Arena, fiind organizat de Lumina Instituții de Învățământ, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.