joi, mai 23, 2024

Cazul care a cutremurat Turcia! Copil, bolnav de una dintre cele mai mortale cancere, a murit

Yusuf Kerim Sayın, un copil bolnav de cancer osos, care a apărut pe prima pagină a ziarelor cu un videoclip cu el plângând după mama lui închisă după gratii, a murit, conform Bold Medya.

Moartea copilului de 6 ani a fost anunțată pe rețelele de socializare de tatăl său, Süleyman Sayın.

Cu câteva zile înainte, tatăl spusese că tumorile maligne, care erau localizate pe craniul copilului și pe coloana vertebrală creșteau din nou și au metastazat la unul dintre picioarele lui.

Lupta cu autoritățile turce

Despărțirea lui Yusuf Kerim de mama sa în timpul luptei cu sarcomul lui Ewing, unul dintre cele mai mortale tipuri de cancer osos, a declanșat un protest public larg răspândit și solicitările politicienilor și celebrităților pentru eliberarea mamei sale, Gülten Sayın, care ispășește o pedeapsă de șase ani și trei luni la condamnarea pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen, pentru că lucra la un cămin studențesc care a fost ulterior închis din cauza afilierii sale la mișcare.

Campaniile publice au condus la o legislație care permite amânarea pedepselor pentru femeile ai căror copii suferă de boală. Legea a fost adoptată în aprilie și a dus la eliberarea lui Gülten Sayın.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.