duminică, aprilie 28, 2024

Turcia: Jurnalistă reținut după comentariile cu privire la atentatul terorist din Ankara

Un tribunal turc a reţinut o jurnalistă în urma comentariilor cu privire la atentatul terorist din Ankara.

Jurnalista turcă, Ayşenur Arslan a fost reţinută temporar, pe 3 octombrie, pentru remarcile ei despre atentatul din 1 octombrie în faţa clădirii Ministerului de Interne.

În segmentul ei de seară de la Halk TV de opoziție, care discuta despre atentatul de la 1 octombrie, Arslan a pus la îndoială modul și metoda atacului.

„Poate că el(teroristul) nu știa că are un exploziv controlat de la distanță. Este inutil că a detonat explozivul fără să facă nimic. Nu înțeleg de ce a ales să o facă atât de flagrant când este posibil să detoneze de la distanță”, afirmă aceasta.

Televiziunea renunță la Arslan

Instanța a eliberat-o pe veterana jurnalistă după interogatoriu și a făcut declarație în fața Tribunalului.

„Nu au fost aplicate proceduri de reținere. Procurorul m-a chestionat cu privire la esența declarațiilor mele. I-am explicat că nu am intenția de a lăuda teroriștii și mi-am reiterat îngrijorarea cu privire la atac. La urma urmei, sunt eliberată. Vom vedea dacă acest lucru are ca rezultat un proces sau un non-proces.”, declară aceasta.

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune din Turcia (RTÜK) a început o investigație asupra jurnalistului Arslan după declarațiile acesteia, în timp ce Halk TV a declarat că a anulat segmentul lui Arslan „Cartierul Media” („Medya Mahallesi”).

Ce s-a întâmplat?

Un atac cu bombă a avut loc la 1 octombrie, în prima zi a calendarului parlamentar, în fața clădirii Ministerului de Interne din Ankara.

„Un terorist s-a aruncat în aer, iar altul a fost neutralizat la fața locului”, declarată Ali Yerlikaya, Ministrul de Interne.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.