luni, decembrie 4, 2023

Turcia: Jurnalistă reținut după comentariile cu privire la atentatul terorist din Ankara

Un tribunal turc a reţinut o jurnalistă în urma comentariilor cu privire la atentatul terorist din Ankara.

Jurnalista turcă, Ayşenur Arslan a fost reţinută temporar, pe 3 octombrie, pentru remarcile ei despre atentatul din 1 octombrie în faţa clădirii Ministerului de Interne.

În segmentul ei de seară de la Halk TV de opoziție, care discuta despre atentatul de la 1 octombrie, Arslan a pus la îndoială modul și metoda atacului.

„Poate că el(teroristul) nu știa că are un exploziv controlat de la distanță. Este inutil că a detonat explozivul fără să facă nimic. Nu înțeleg de ce a ales să o facă atât de flagrant când este posibil să detoneze de la distanță”, afirmă aceasta.

Televiziunea renunță la Arslan

Instanța a eliberat-o pe veterana jurnalistă după interogatoriu și a făcut declarație în fața Tribunalului.

„Nu au fost aplicate proceduri de reținere. Procurorul m-a chestionat cu privire la esența declarațiilor mele. I-am explicat că nu am intenția de a lăuda teroriștii și mi-am reiterat îngrijorarea cu privire la atac. La urma urmei, sunt eliberată. Vom vedea dacă acest lucru are ca rezultat un proces sau un non-proces.”, declară aceasta.

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune din Turcia (RTÜK) a început o investigație asupra jurnalistului Arslan după declarațiile acesteia, în timp ce Halk TV a declarat că a anulat segmentul lui Arslan „Cartierul Media” („Medya Mahallesi”).

Ce s-a întâmplat?

Un atac cu bombă a avut loc la 1 octombrie, în prima zi a calendarului parlamentar, în fața clădirii Ministerului de Interne din Ankara.

„Un terorist s-a aruncat în aer, iar altul a fost neutralizat la fața locului”, declarată Ali Yerlikaya, Ministrul de Interne.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.