miercuri, noiembrie 29, 2023

Vești bune pentru turiști! Turcia vrea o nouă lege pentru închirierea caselor

Guvernul turc încearcă să reguleze piața de închiriere, impunând condiții proprietarilor, în urma multor plângeri din partea turiștilor, relatează Gazete Duvar.

Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP), condus de Erdogan vrea o nouă lege pentru amendarea caselor de închiriere „fără licență”, cum ar fi cele închiriate de pe platforma online, Airbnb, conform unui proiect de lege care se așteaptă să fie înaintat parlamentului în octombrie.

Multe reclamații în Antalya

Necesitatea unor reglementări privind casele închiriate a fost exprimată pentru prima dată de Camera de Comerț din Antalya, una dintre cele mai populare destinații turistice din Turcia.

Președintele Camerei, Ali Bahar, a spus, în septembrie, că: „Volumul mare de plângeri pe care le-au primit cu privire la operațiuni ilegale” și a adăugat: „Industria turismului este cel mai mult lovită”.

Acesta a declarat că au făcut sesizare la Ministerul Culturii și Turismului despre această problemă. O lună mai târziu, detaliile regulamentului încep să prindă contur.

Condițiile pentru proprietari

Proprietarii care doresc să-și închirieze casele sunt supuși anumitor condiții dacă regulamentul intră în vigoare. De exemplu, casele trebuie să aibă ieșiri de incendiu și rapoarte de control al deșeurilor.

De asemenea, casele trebuie să ofere facilități de bază prezente în hoteluri, cum ar fi uscătoare de păr, lenjerie de pat și prosoape.

Toți vecinii trebuie să furnizeze scrisori de consimțământ, în cazurile în care în unanimitatea nu sunt de acord, resedința nu va primi licență.

1 milion de lire amendă

Dacă parlamentul turc adoptă regulamentul, proprietarii care îl încalcă vor fi supuși amenzilor. Sancțiunile prevăzute în regulament includ o amendă de un milion de lire turcești per apartament și sigilarea apartamentelor care continuă să se închirieze fără permise.

De asemenea, regulamentul va cere ca colectarea informațiilor de identitate ale chiriașilor să fie partajată cu forțele de securitate, ca practică standard pentru hoteluri. Nepartajarea informațiilor de identitate va duce la penalități pentru proprietar.

Potrivit propunerii, proprietarii trebuie să obțină o licență de „reședință turistică” de la Ministerul Culturii și Turismului și să o expună vizibil pe ușa locuinței pe care intenționează să o închirieze. Cei fără permis nu vor putea închiria casele.

Atât chiriașii, cât și proprietarii vor fi considerați responsabili pentru aplicarea regulamentului.

Opera Națională: Peste 200 de elevi și profesori premiați la „Gala Lumina”

Sute de părinți, profesori și invitați au aplaudat performanțele elevilor din Școlile Lumina, care au obținut performanțe remarcabile la olimpiade naționale și internaționale, la competiții sportive, culturale și în campionate naționale.

Ritualul Călușului dansat de tineri din Kenya pe scena IFLC 2023, din București

Festivalul, prezentat de îndrăgita actriță Tily Niculae, va începe joi, 23 noiembrie 2023, de la ora 18.30, la Lumina Sport Arena, fiind organizat de Lumina Instituții de Învățământ, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.