vineri, iunie 21, 2024

Vești bune pentru turiști! Turcia vrea o nouă lege pentru închirierea caselor

Guvernul turc încearcă să reguleze piața de închiriere, impunând condiții proprietarilor, în urma multor plângeri din partea turiștilor, relatează Gazete Duvar.

Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP), condus de Erdogan vrea o nouă lege pentru amendarea caselor de închiriere „fără licență”, cum ar fi cele închiriate de pe platforma online, Airbnb, conform unui proiect de lege care se așteaptă să fie înaintat parlamentului în octombrie.

Multe reclamații în Antalya

Necesitatea unor reglementări privind casele închiriate a fost exprimată pentru prima dată de Camera de Comerț din Antalya, una dintre cele mai populare destinații turistice din Turcia.

Președintele Camerei, Ali Bahar, a spus, în septembrie, că: „Volumul mare de plângeri pe care le-au primit cu privire la operațiuni ilegale” și a adăugat: „Industria turismului este cel mai mult lovită”.

Acesta a declarat că au făcut sesizare la Ministerul Culturii și Turismului despre această problemă. O lună mai târziu, detaliile regulamentului încep să prindă contur.

Condițiile pentru proprietari

Proprietarii care doresc să-și închirieze casele sunt supuși anumitor condiții dacă regulamentul intră în vigoare. De exemplu, casele trebuie să aibă ieșiri de incendiu și rapoarte de control al deșeurilor.

De asemenea, casele trebuie să ofere facilități de bază prezente în hoteluri, cum ar fi uscătoare de păr, lenjerie de pat și prosoape.

Toți vecinii trebuie să furnizeze scrisori de consimțământ, în cazurile în care în unanimitatea nu sunt de acord, resedința nu va primi licență.

1 milion de lire amendă

Dacă parlamentul turc adoptă regulamentul, proprietarii care îl încalcă vor fi supuși amenzilor. Sancțiunile prevăzute în regulament includ o amendă de un milion de lire turcești per apartament și sigilarea apartamentelor care continuă să se închirieze fără permise.

De asemenea, regulamentul va cere ca colectarea informațiilor de identitate ale chiriașilor să fie partajată cu forțele de securitate, ca practică standard pentru hoteluri. Nepartajarea informațiilor de identitate va duce la penalități pentru proprietar.

Potrivit propunerii, proprietarii trebuie să obțină o licență de „reședință turistică” de la Ministerul Culturii și Turismului și să o expună vizibil pe ușa locuinței pe care intenționează să o închirieze. Cei fără permis nu vor putea închiria casele.

Atât chiriașii, cât și proprietarii vor fi considerați responsabili pentru aplicarea regulamentului.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.