luni, mai 20, 2024

Franța a refuzat cetățenia unui turc pentru că e simpatizat a lui Erdogan

Statul francez a refuzat să îi oferă cetățenia unui turc pentru că ar bărbatul l-ar sprinjinii pe Erdogan, conform site-ului olandez derKanttekening.

Murat Buyuk, în vârstă de 47 de ani, care locuiește în Franța din 1977, nu poate deveni cetățean francez pentru că este susținător al președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan. 

„Angajamentul dvs. politic pentru țara de origine este evident, loialitatea dvs. față de țara noastră și instituțiile sale nu este garantat”, i-a transmis biroul francez pentru acordarea cetățeniiei bărbatului turc.

Scrisoarea turcului către ministrul francez de interne

Buyuk consideră că este discriminat.Astfel, acesta a scris o scrisoare deschisă către ministrul francez de Interne.

Buyuk sunsține că nu este membru al AKP, dar recunoște că îl susține  pe Erdogan.

 „Da, am simpatie pentru președintele turc. Dar această simpatie nu este irațională, ci se explică doar prin faptul că de când a venit la putere am fost mai puțin preocupat de familia mea din Turcia „, a argumentat turcul.

În scrisoarea sa, Buyuk se compară cu scriitorul francez Emile Zola și cu căpitanul armatei evreiești Alfred Dreyfus. În urmă cu mai bine de o sută de ani, Dreyfus a fost acuzat greșit de spionaj și a fost condamnat la închisoare pe viață. Datorită eforturilor scriitorului Emile Zola și alții, Dreyfus a fost achitat și reabilitat.

„Rușinea bruscă și condamnarea fără dovezi sunt într-adevăr punctul nostru comun cu locotenentul Dreyfus. Istoria va aminti că mai bine de un secol mai târziu „Evreul” a fost înlocuit cu „Musulmanul” și, în plus, „Turcul” în cazul meu ”, a tranmis Buyuk.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.