joi, aprilie 25, 2024

Forumul economic din Polonia -ediţia XXVI „UE poate fi salvată și continuată numai prin unitate, solidaritate și încredere „ declară deputata Ana Birchall

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, Ana Birchall, a participat în Polonia, la lucrările Forumului Economic, unde a susținut că Uniunea Europeană poate fi salvată și continuată numai prin unitate, solidaritate și încredere.

„Valorile democratice, unitatea, solidaritatea și prosperitatea ar trebui să rămână în centrul edificiului european, indiferent de soluțiile care pot fi identificate în viitor. Obiectivul nostru principal trebuie să fie aplicarea și protejarea tratatelor și mecanismelor existente. Înainte de a trece la orice scenariu, trebuie să putem elimina decalajele actuale și să depășim provocările și amenințările cu care ne confruntăm la nivel european în această perioadă, realizând că Uniunea Europeană poate fi salvată și continuată numai prin unitate, solidaritate și încredere”, a declarat Ana Birchall la lucrările celei de-a XXVI ediții a Forumului Economic, desfășurat în Krynica-Zdroj

Cu ocazia conferinței „Europa Carpaților”, organizată în marja Forumului Economic,Ana Birchall a declarat că regiunea noastră reprezintă un mediu cu un potențial important de creștere și dezvoltare și cooperare.

„Referitor la amenințările de securitate din sfera războiului hibrid, prezente cu precădere în această regiune, am reiterat necesitatea ca Uniunea Europeană, NATO, precum și statele partenere din această regiune să investească în capacitatea de adaptare și răspuns în special dacă ne raportăm la domeniul securității cibernetice”, a susținut Ana Birchall. Totodată, Birchall a subliniat, în cadrul Forumului economic al tinerilor lideri, că „viitorul Europei va fi mult mai bun dacă se va asculta vocea tinerilor, încurajându-i și sprijinindu-i să se implice în procesul de decizie”.

Ana Birchall a avut și o serie de întrevederi bilaterale cu înalți demnitari din state membre ale Uniunii Europene, în care au fost abordate subiecte legate de relațiile bilaterale, inclusiv la nivel parlamentar, precum și teme de actualitate la nivelul UE și al Europei, menționează sursa citată.

Forumul economic din Polonia are o importantă autoritate în lumea economică legată de Uniunea Europeană.

De asemenea, un subiect discutat este propunerea Comisiei Europene de modificare a Directivei 96/71/CE privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii, față de care atât România, cât și alte state membre UE din regiune au avut poziții similare, precum și propunerea Comisiei Europene COM 270 privind impunerea unei sancțiuni financiară în cuantum de 250.000 euro pentru fiecare refugiat neadmis. „Vom analiza în perioada imediat următoare, la nivelul Comisiei pentru afaceri europene, această nouă propunere a CE, propunere cu care eu, personal, nu pot fi de acord, pentru că nu rezolvă deloc problema, ci, din contră, pune gaz pe foc într-o perioadă în care însăși viabilitatea și construcția UE este pusă la îndoială”.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org