vineri, aprilie 26, 2024

FINAL PENTRU CAMBRIDGE ANALYTICA

Cambridge Analytica se închide, a recunoscut un oficial al acestei firme de consultanţă aflate în centrul scandalului privind confidenţialitatea datelor personale ale utilizatorilor Facebook, potrivit ziarului Wall Street Journal, preluat de Reuters. Ştirea este confirmată de Nigel Oakes, fondator al SCL Group, din care face parte şi Cambridge Analytica.

”În ultimele câteva luni, Cambridge Analytica a fost subiectul unor acuzaţii nefondate şi, în pofida eforturilor companiei de a corecta percepţia, a fost defăimată pentru activităţi care nu doar că sunt legale, dar sunt şi acceptate drept o componentă standard pentru publicitatea online atât în mediul politic cât şi comercial”

2016 Concordia Summit Convenes World Leaders To Discuss The Power Of Partnerships - Day 1
Se presuspune că datele personale a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, ar fi fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica, a anunţat reţeaua de socializare online.

”Am avut acces deplin la angajaţi şi documente, pentru pregătirea raportului. Concluziile mele reflectă în totalitate uimirea angajaţilor care au urmărit programele de televiziune şi au citit relatările senzaţionale, că toate aceste reţele de media  ar putea vorbi despre compania la care au lucrat. Nimic din ceea ce au auzit şi citit nu are nicio legătură cu ceea ce au făcut pentru a-şi câştiga existenţa”, a scris Julian Malins

Este un exemplu oarecum clasic de distrugere  a unei companii prin efectul atacurilor coroborate ale presei.

”În consecinţă, am constatat că nu mai este viabil să continuăm activitatea”, arată comunicatul, potrivit căruia şi SCL Elections va intra în insolvenţă.

Compania Cambridge Analytica anunţase deja  suspendarea directorului general, Alexander Nix, şi iniţierea unei investigaţii independente pentru a stabili dacă au existat activităţi ilegale în campanii electorale.

Se presuspune că datele personale  a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, ar fi fost  accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica, a anunţat reţeaua de socializare online.

Cambridge Analytica, firmă specializată în analizarea datelor online implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit, a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani în ceea un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept „război psihologic”.

foto 2 cambridge analytica

Un activist pentru transparenţă, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica, deţinută de miliardarul specializat în tranzacţii speculative Robert Mercer şi condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării şi influenţării preferinţelor electorale.

Aceeaşi companie de analize a fost implicată în campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit). Steve Bannon a devenit în august 2017 director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

Cambridge Analytica este implicată în utilizarea necorespunzătoare a datelor despre 87 de milioane de persoane din reţeaua Facebook, în cadrul campaniei electorale din 2016 a preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump.

https://www.telegraph.co.uk/technology/2018/05/02/cambridge-analytica-shut-facebook-privacy-scandal/

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/may/02/cambridge-analytica-closing-down-after-facebook-row-reports-say

 

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org