joi, octombrie 22, 2020

Din campania pentru prezidenţiale. Înaintea celui de al doilea tur

Macron promite sancțiuni europene împotriva Poloniei, dacă va fi ales președinte.

Candidatul centrist la președinția Franței, Emmanuel Macron, s-a angajat să facă presiuni, în primele luni după alegerea sa, pentru adoptarea de sancțiuni din partea Uniunii Europene împotriva Poloniei, pentru încălcarea valorilor Uniunii, transmit AFP și Reuters.”În primele trei luni după alegerea mea, va exista o decizie luată referitoare la Polonia. Îmi angajez întreaga responsabilitate pe acest subiect”, a declarat Macron, într-un interviu apărut joi în cotidianul regional La Voix du Nord.

Polonia e considerată un exemplu negativ de practicare a „dumpingului social”

”Vreau să privim cazul Poloniei în integralitatea sa. Și ca pe subiectele drepturilor și valorilor Uniunii Europene să fie luate sancțiuni”. (Macron)

”Nu poate exista o țară care profită de decalajele fiscale sociale din interiorul Uniunii Europene și care încalcă toate principiile Uniunii”. (Macron)

Macron, acuzat de rivala de extremă dreapta, Marine Le Pen, că este candidatul ”globalizării sălbatice”, a fost huiduit miercuri în timpul vizitei de campanie la fabrica Whirlpool din Amiens (nord), care urmează să fie închisă și delocalizată în Polonia, iar sute de angajați să fie concediați.”Nu voi urma Europa așa cum este. Am apărat întotdeauna Europa în această campanie, spunând în același timp că vreau o altă Europă, o Europă care apără”, a arătat Macron, referindu-se în special la propunerea sa de armonizare fiscală și socială în Uniunea Europeană.

Favoritul turului al doilea al prezidențialelor dorește adoptarea de sancțiuni în această vară, nu în legătură cu un eventual dumping social, ceea ce este imposibil în stadiul actual al reglementărilor, ci în ce privește valorile europene.

”Nu putem avea o Europă care dezbate la zecimală pe fiecare din subiectele bugetare ale fiecărei țări și care, atunci când există o țară membră a UE care se comportă precum Polonia, sau precum Ungaria, pe subiecte ca Universitatea (Central-Europeană, n.r.) și refugiații, valorile fundamentale, decide să nu facă nimic”.(Macron)

Comisia Europeană a avertizat în repetate rânduri guvernul partidului naționalist conservator Lege și Justiție (PiS), la putere de la sfârșitul lui 2015, în legătură cu atingerile aduse statului de drept de reforma constituțională aplicată de acesta.

„Nu voi reface erorile din 2002”

Dacă va fi ales, Emmanuel Macron spune că va ţine cont de „ furia” pe care a scos-o în evidenţă turul întâi.

„Nu voi reproduce erorile făcute în 2002 după alegeri ca şi cum nimic nu s-ar fi petrecut .Voi permite tuturor sensibilităţilor politice republicane să aibă o parte din gestiunea ţării.” a formulat viitorul posibil preşedinte.Alegerea Primului ministru nu e sută la sută sigură.

Căci E.Macron vrea să tragă toate învăţămintele din ceea ce s-a întâmplat anterior. El îl va desemna luând în considerare competenţele, capacitatea de a anima un colectiv şi de a lua în considerare dezbaterile bugetare.Primul său ministru nu va fi o persoană din societatea civil căci e nevoie de cineva care cunoaşte viaţa politică.

http://www.ouest-france.fr/politique/emmanuel-macron/emmanuel-macron-demande-des-sanctions-contre-la-pologne-4953682


Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Erdogan declară că este mai mult gaz în Marea Neagră decât se credea

Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că un vast câmp de gaze naturale descoperit în Marea Neagră este chiar mai mare decât s-a estimat, relatează Business Times.

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Austriei

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.

“Mentalitate fascistă”: Poliția a intervenit la primul spectacol de teatru kurd din Istanbul

Poliția a intervenit la prima piesă în limba kurdă care a fost pusă în scenă în Teatrul Municipal din Istanbul din cauza „preocupărilor de securitate publică”, relatează Duvar English.

Copiii refugiați sunt izolați pentru că părinții altor elevi cred că au „influență proastă”

Copiii refugiaților sirieni, irakieni și afgani au fost grupați într-o singură școală după ce părinții turci au refuzat să-și trimită copiii la școală pentru că aceștia ar exercita o „influență proastă”,

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...