marți, aprilie 16, 2024

DIASPORA: Buletine de vot nedeschise ștampilate în favoarea partidului lui Erdogan

Oficialii electorali din Australia au descoperit buletine de vot nedeschise care erau deja ştampilate în favoarea partidului lui Erdogan, conform Gazete Duvar.

Jurnalistul Candaş Tolga Işık a anunţat, pe 5 mai, că a primit informații conform cărora baloți de buletine de vot au venit deja ștampilate pentru Partidului Justiţiei şi Dezvoltarii (AKP).

„Un oficial al urnei a scris din Australia și a trimis fotografia. În 720 de buletine de vot deschise, sigiliul a fost ștampilat pentru un partid. Un funcționar a văzut asta și a înregistrat (incidentul). Verificați-vă buletinele de vot înainte de a intra în cabina (electorală).”, scrie jurnalistul.

Fotografia arăta că buletinul de vot a fost ștampilat pentru AKP.

Principala organizație din străinătate a Partidului Popular Republican (CHP), din opoziție a anunțat că a depus o plângere penală în acest sens.

„În Australia Sydney 2-G box, în ceea ce privește buletinul de vot nedeschis ștampilat pentru AKP, am solicitat Comitetului electoral al districtului de peste mări să depună o plângere penală.”, se arată în comunicatul CHP.

Alegerile din Turcia sunt programate pentru 14 mai, dar cetățenii care locuiesc în străinătate au început deja să voteze. 3. 416.98 de alegători sunt înregistrați în străinătate. Numărul alegătorilor care își vor vota pentru prima dată în străinătate este de 277. 646. Pentru acești alegători au fost înființate la vamă 4. 671 urne vamale.

Odată ce votul de peste mări se încheie, buletinele de vot vor fi aduse în Turcia și deschise pe 14 mai, împreună cu celelalte buletine de vot.

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.