joi, mai 23, 2024

Kılıçdaroğlu a respins cererea lui İmamoğlu de a iniția schimbarea în cadrul partidului

Principalul lider al opoziției, Kemal Kılıçdaorğlu, a respins intenția primarului Istanbulului, Ekrem İmamoğlu de a fi „pionier al schimbării” în cadrul partidului după pierderea alegerilor, conform Gazete Duvar.

Renumitul jurnalist İsmail Saymaz a declarat că primarul Istanbulului, Ekrem İmamoğlu i-a cerut principalului lider al Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, să fie un pionier al schimbării în cadrul partidului, dar Kılıçdaroğlu a respins această cerere.

Saymaz a făcut comentariile în cadrul unei emisiuni a Sözcü TV, pe 5 iunie, după cele două întâlniri ale celor doi politicieni de săptămâna trecută. Jurnalistul a susținut că İmamoğlu a cerut CHP să intre la alegerile locale cu un management complet nou.

„La întâlnirea Ekrem İmamoğlu-Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu a spus «Pot fi pioner în această schimbare». Și İmamoğlu a susținut că schimbarea trebuie să aibă loc înainte de alegerile locale pe 31 martie 2024 și imediat”, afirmă Saymaz.

Membrii CHP au demisionat

Săptămâna trecută, majoritatea membrilor Comitetului Executiv Central al CHP au demisionat, Kılıçdaroğlu numinând noi nume pentru posturi.

În fața rezultatelor slabe ale alegerilor, a existat un apel pentru o schimbare în cadrul CHP, dar nu este încă clar dacă și Kılıçdaorğlu va demisiona.

După victoria electorală a președintelui Recep Tayyip Erdoğan, İmamoğlu a spus, în mod similar, că schimbarea este inevitabilă, cu remarcile precum:„Nu vă faceți griji, totul începe din nou. Amintiți-vă că singura constantă este schimbarea”.

Turcia așteaptă alegerile locale care vor avea loc pe 31 martie 2024.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park.