luni, septembrie 25, 2023

Kılıçdaroğlu a respins cererea lui İmamoğlu de a iniția schimbarea în cadrul partidului

Principalul lider al opoziției, Kemal Kılıçdaorğlu, a respins intenția primarului Istanbulului, Ekrem İmamoğlu de a fi „pionier al schimbării” în cadrul partidului după pierderea alegerilor, conform Gazete Duvar.

Renumitul jurnalist İsmail Saymaz a declarat că primarul Istanbulului, Ekrem İmamoğlu i-a cerut principalului lider al Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, să fie un pionier al schimbării în cadrul partidului, dar Kılıçdaroğlu a respins această cerere.

Saymaz a făcut comentariile în cadrul unei emisiuni a Sözcü TV, pe 5 iunie, după cele două întâlniri ale celor doi politicieni de săptămâna trecută. Jurnalistul a susținut că İmamoğlu a cerut CHP să intre la alegerile locale cu un management complet nou.

„La întâlnirea Ekrem İmamoğlu-Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu a spus «Pot fi pioner în această schimbare». Și İmamoğlu a susținut că schimbarea trebuie să aibă loc înainte de alegerile locale pe 31 martie 2024 și imediat”, afirmă Saymaz.

Membrii CHP au demisionat

Săptămâna trecută, majoritatea membrilor Comitetului Executiv Central al CHP au demisionat, Kılıçdaroğlu numinând noi nume pentru posturi.

În fața rezultatelor slabe ale alegerilor, a existat un apel pentru o schimbare în cadrul CHP, dar nu este încă clar dacă și Kılıçdaorğlu va demisiona.

După victoria electorală a președintelui Recep Tayyip Erdoğan, İmamoğlu a spus, în mod similar, că schimbarea este inevitabilă, cu remarcile precum:„Nu vă faceți griji, totul începe din nou. Amintiți-vă că singura constantă este schimbarea”.

Turcia așteaptă alegerile locale care vor avea loc pe 31 martie 2024.

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...