vineri, iulie 12, 2024

25 la sută, limita de creștere a chiriilor: 400 de mii de case sunt goale în Istanbul

Proprietarii, care au considerat insuficientă limita de creștere a chiriei de 25%, au început să-și țină casele goale, conform Bold Medya.

Ekrem İmamoğlu, primarul Municipiului Metropolitan din Istanbul, a făcut declarații pe această temă.

„700 de mii de adrese par goale în Istanbul. Chiar dacă este jumătate din asta, în vreo 400 de mii de case nu locuiește nimeni”, afirmă edilul.

De asemenea, consultanții imobiliari mai raportează că în Istanbul există 400 de mii de „case fantomă”, conform calculelor lor bazate pe facturile de apă.

Hakan Akdoğan, șeful All Entrepreneurial Real Estate Consultants (TÜGEM), a subliniat că experiențele negative ale proprietarilor sau ale oamenilor din jurul lor cu privire la închiriere sunt motivul pentru care aleg să țină caselor goale.

„Există o saturație acolo. Nu vedem o creștere rapidă a prețurilor ca înainte.De exemplu, dacă va fi o creștere de 30 la sută a prețurilor caselor anul acesta, cred că chiriile vor crește cu 40-50 la sută. Dacă există o creștere de 20 la sută a vânzărilor, chiriile vor crește cu 30 la sută.”, afirmă Akdoğan.

Potrivit experților imobiliari, unii cetățeni din Orientul Mijlociu și din țările din Golf, care au cumpărat 2-3 apartamente pentru a primi cetățenia turcă își păstrează casele goale.

Regulamentul de limitare a ratei de creștere a chiriei la locuințe până la 25 la sută a fost publicat în Monitorul Oficial din Turcia. Potrivit acestui regulament, rata de creștere a contractelor de închiriere reînnoite între 11 iunie 2022 și 1 iulie 2023 nu va depăși 25 la sută.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Turcia: 5 jucători ai naționalei valoarea pe piață 155 de milioane de euro. Iată cine este cel mai scump jucător turc!

Presa turcească a estimat că valoarea totală a 5 fotbalişti din echipa națională a Turciei ajunge la 155 de milioane de euro.

Faimosul fotbalist, Merih Demiral, suspendat 2 meciuri după gestul controversat de la meciul cu Austria

Comisia de Disciplină a UEFA a suspendat două meciuri fotbalistului național Merih Demiral, care a făcut semnul lupului cenuși după ce a marcat golul în meciul Austria-Turcia,

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.